Spune Florin George Baki, făgărăşeanul care i-a impresionat cu preparatele lui pe chefii celor mai renumite restaurante din Europa  Trei zile de artă culinară cu chefi profesionişti la competiţia ,,Arena Bucătarilor” organizată de Selgros

,,Dacă îţi faci cu pasiune munca şi pui suflet în fiecare gest recompensele vin fără tăgadă. Bucătăria este artă şi aşa trebuie să rămînă în toate bucătăriile. Preparatele culinare puse în farfurie înseamnă o muncă de creaţie în care se îmbină armonios gustul, aspectul, culoarea, trebuie să fie un echilibru perfect între toate acestea. Dacă preparatele tale sînt apreciate se vede în privirea clientului. Iar un client mulţumit face cît o mie de cuvinte” este de părere Florin George Baki, făgărăşeanul care a încîntat cu preparatele lui pe chefii celor mai renumite restaurante din Europa. A obţinut locul I la competiţia cea mai mare din România, Arena Bucătarilor.

Arena Bucătarilor şi Selgros

    Selgros Cash&Carry, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, a organizat în perioada 6-8 septembrie, la Bucureşti, finala celei de-a opta ediţii Arena Bucătarilor. Timp de 3 zile, Selgros Băneasa a găzduit un spectacol de artă culinară unde profesioniştii şi pasionaţii de bunătăţuri au avut ocazia să vadă în acţiune chefi de renume mondial, membri ai juriului Arena Bucătarilor, dar şi pe cei 14 finalişti care au concurat pentru marele premiu. Cel mai bun dintre concurenţi a primit un training de o săptămână la restaurantul Hotelului Oxford Thames Four Pillars din Anglia, sub îndrumarea unuia dintre cei mai apreciaţi chefi români, Chef Claudio Costea.

Juriul format din chefi de renume mondial

     Juriul finalei Arena Bucătarilor 2016 a fost compus din chefi cu o vastă experienţă în bucătăriile internaţionale precum Chef Philippe Hardy – Executive Chef Le Mascaret Paris (Michelin Star Chef), Chef Emmanuel Hamon – Pastry Chef, Chocolatier şi Confecţioner/Ambasador al brandului Luker, Chef Marc Galais – Transgourmet France, precum şi Chef Claudio Costea – Executive Chef Oxford Thames Four Pillars – recomandat de Guide Michelin. Misiunea juriului a fost una grea deoarece nivelul de dificultate al competiţiei a crescut de la o ediţie la alta. Cei 14 finalişti din Arenă au fost evaluaţi în funcţie de acurateţea şi coerenţa reţetei, modul de prezentare a ingredientelor şi al procesului de producţie, ingeniozitatea, creativitatea, aspectul produsului finit şi tehnicile de lucru.
Diplome şi premii la capătul a 3 zile de concurs

     Toţi cei 14 concurenţi au primit diplome de participare, iar primii trei în ierarhia stabilită prin punctajele acordate de juriu au fost recompensaţi cu diplome şi premii. Astfel:
– Locul I – 10.000 lei şi un trening de o săptămână la restaurantul Hotelului Oxford Thames Four Pillars din Anglia, sub îndrumarea unuia dintre cei mai apreciaţi chefi români, Chef Claudio Costea- Florin Baki
– Locul II – 7.000 lei- Laurenţiu Hairadin
– Locul III – 5.000 lei- Alin Murariu
Au mai fost acordate 14 premii speciale oferite de către partenerii Organizatorului.
Chef’s Day
Prima zi a evenimentului, 6 septembrie, a fost a chefilor, Chef’s Day. Aceştia şi-au demonstrat priceperea şi măiestria în pregătirea preparatelor culinare prin demonstraţii, workshop-uri dar şi prin traininguri susţinute cu finaliştii.
– 10:00 – 13:00 – Gătim cu Europa FM – Membrii echipei Deşteptarea, Vlad Petreanu şi Luca Pastia, susţinuţi din public de către colegul lor George Zafiu, s-au duelat în arta gătitului fiecare având alături un chef bucătar renumit, respectiv Claudio Costea şi Cezar Munteanu
– 13:00 – Unilever Food Solution – Demo Robert Voicu şi Laszlo Szabolcs
– 14:00 – Chef Jakob Hausmann – Demo tocătoare profesioanale
– 15:00 – Reprezentant Callebaut – Demo ciocolată
– 16:00 – Demo – Chef Philippe Hardy
– 17:00 – Training concurs Chef Ioan Florescu/Philippe Hardy/Emmanuel Hamon/Cezar Munteanu/Nico Lontras/ Constantin Ghimpu
– 18:30 – A avut loc tragerea la sorţi a ordinii intrării în concurs pentru cei 14 competitori cîştigători ai semifinalelor organizate pe regiuni.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here