Un fapt revoltător s-a petrecut miercuri, 14 noiembrie a.c., în Parlamentul României după votul pentru OUG 92. După vot  Florin Iordache, PSD,   a făcut gesturi obscene de la tribuna Parlamentului. Gestul incalificabil  l-a făcut după ce a  luat cuvântul  şi a explicat că se va merge mai departe cu modificările legislative din sfera justiţiei.  ,,Vom merge mai departe cu toată opoziţia pe care a arătat-o Comisia Europeană. Vrem să fim independenţi, vrem să decidem potrivit Constituţiei, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alţii!”, a spus Florin Iordache, provocînd rumoare în rîndul Opoziţiei. La coborîre, deputatul social-ddemocrat le-a arătat parlamentarilor din Opoziţie degetul mijlociu de la ambele mîini. Ulterior, le-a spus jurnaliştilor care l-au chestionat în legătură cu gestul obscen, că avea mîinile ridicate.  Gestul lui obscen n-a rămas nepenalizat. Asociaţia ,,Voci pentru Democraţie şi Justiţie” a depus o plîngere împotriva lui la Secţia nr. 17 Poliţie. „Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decît un spaţiu de dezbatere şi argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune şi constituţionale pentru ţară, de respectare a angajamentelor internaţionale asumate şi de respect faţă de cetăţenii României reprezentaţi de către aceşti demnitari,  iar nu a comportamentelor indecente”, au precizat reprezentanții asociației Voci pentru Democraţie şi Justiţie,  În plîngerea depusă la Secţia 17 Poliţie, ei consideră că Iordache a încălcat prevederile articolului 2, alin.1 din Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Conform articolului invocat, constituie contravenţie „săvîrşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”.  Ulterior, mai mulţi protestatari #Rezist, între care Mălin Bot şi Marian Ceauşescu, au vandalizat poarta garajului lui Florin Iordache, lipind mai multe afişe cu diferite mesaje obscene, ca reacţie la semnele pe care deputatul le-a arătat în plenul Parlamentului. La cererea deputatului au sosit la domiciliul acestuia echipaje de poliţie care i-au amendat pe tineri cu cîte   300 de lei. Făgărăşenii se declară şocaţi de ceea ce s-a întîmplat în Parlamentul României şi spun că Florin Iordache a arătat prin gestul lui ce fel de om este şi care este respectful faţă de români.

Cine este Florin Iordache? 

Deputatul  Florin Iordache (PSD) este <<omul din umbră>> care a coordonat în Parlament modificările aduse Codului Penal de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi aprobarea proiectului de lege privind amnistia şi graţierea.  În 2013 a făcut parte din grupul  restrîns de parlamentari PSD care au plăuit să modifice peste noapte legi esenţiale din justitie, episod cunoscut sub numele de ,,Marţea Neagră”. Este cunoscut publicului prin expresia ,,Altă întrebare?” ca răspuns la întrebările presei. Iordache se află la al patrulea mandat de parlamentar, fiind un apropiat al lui Adrian Nastase cînd era premier, al lui  Victor Ponta cînd era premier şi acum al lui Dragnea.  S-a remarcat prin mai multe proiecte de legi menite sa slăbească justitia. De pildă, Iordache a propus, în 2013, modificarea legii 51/1991, prin care procurorii nu mai pot utiliza in dosarele de coruptie interceptările realizate pe mandate de siguranţă naţională. Beneficiarii unei asemenea modificari sînt inculpatii din dosarele de coruptie care conţin interceptări.  Florin Iordache se numară printre iniţiatorii legii care le asigura avocatilor superimunitate.  Conform site-ului Camerei Deputaţiilor, Iordache  este inginer, iar studii juridice a făcut abia după 2002,  ca în următorii 5 ani să obţină un doctorat în relaţii internaţionale la o facultate din Chişinău.

1985: Univ. Craiova – Fac. de Mecanica – inginer
2002: Univ. Craiova – Fac. de Drept – jurist
2004: Institutul National de Administratie – cursuri postuniversitare;
2004: Institutul National de Administratie – masterat
2006: Univ. „Nicolae Titulescu”, Bucuresti, masterat
2006: Colegiul National de Aparare, cursuri postuniversitare;
2007: doctorat, „Relatii economice internationale”
2008: Institutul Diplomatic Roman – cursuri postuniversitare

Activitate profesionala
1985 – 1989: inginer Fabrica de Mobila Caracal
1989 – 1996: ing. sef – Director SAFAR S.F.6 Caracal
1996 – 2000: viceprimar – Primaria Caracal
2000 – 2004: deputat
2004 – 2008: deputat

Functii, activitati intr-un partid politic
1996 – 2000: Partidul Socialist – presedinte Organizatia judeteana Olt
2000 – prezent: PDSR/PSD – vicepresedinte Organizatia judeteana Olt (sursa: site-ul Camerei Deputatilor)

Soţia lui Florin Iordache este Magdalena Iordache, fost judecător la Inalta Curte de Casaţie şi Justitie. A facut parte din completul care l-a achitat pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul Mătuşa Tamara.

Vancea Niculina, 57 ani, Făgăraș

,,Un gest foarte urît din partea deputatului PSD, Florin Iordache.  Această persoană ar trebui exclusă din Parlament pentru că ne face țara de rîs.  Așa ceva nu se face. Chiar m-am gîndit să fac o sesizare scrisă către Parlamentul  României prin care să cer  să fie exclus.  Din cauza acestor incompetenți  am plecat din țară de 21 de ani și lucrez în Italia.  Vreau să vin acasă, dar nu am curaj. Cu interes urmăresc știrile din țară, dar din păcate nu se schimbă nimic.  Parlamentarii se ceartă între ei și nimic mai mult”

 

Tănase Violeta, 68 ani, pensionară, Făgăraș

,,Cei care ne conduc țara s-au stricat la cap, indiferent de discuții nu trebuia să facă gesturi obscene către colegii parlamentari. Acest  Florin Iodache a depășit orice limită și nu a ținut cont că ședința este filmată. Chiar dacă și-a ieșit din fire trebuia să se abțină.  Astfel de gesturi nu se fac chiar dacă ești parlamentar și șef de comisie. După părerea mea îl pot cataloga ca o fire slabă și fără caracter. Gestul obscen făcut de acest parlamentar se numește țigănie. Pe mine personal m-a deranjat cumplit  gestul lui . În Parlament au ajuns toți drogații care își bat joc de populație. Mai mult aceștia nu respectă constituția și nu se respectă între ei ca și colegi”

 

Pop Aurel, 75 ani, Sebeș, nr. 211

,,Nu știu ce s-a discutat în plenul  Parlamentului de s-a ajuns la aceaste semne obscene. Nu este bine ce se întîmplă, toți parlamentarii trebuie să ajungă la un consens pentru binele țării. Toată ziua se ceartă și nu mai au timp să lucreze la proiecte de investiții pentru infrastructură, învățămînt și sănătate. Reprezentanții partidelor politice  se dușmănesc, se bîrfesc,  în loc să colaboreze pentru binele țării. Mă uit în jur și văd lumea supărată, stresată din cauza problemelor, iar parlementarii distrug țara”

M.G., 58 ani, casnică, Făgăraș

,,Nu este normal ce se întîmplă, nu am văzut știrea, dar am auzit discuții cu referire la gestul lui Florin Iordache. Cred că reacția acestui politician nu este de iertat și ar trebui să se ia măsurile necesare”

Elena Călin, 70 ani, pensionară, Făgăraș

,,Bunica mea a fost închisă în Cetatea Făgăraşului  în anul  1916  pentru că a strigat ,,Trăiască România Mare”. Cred că ar trebui să se aplice o astfel de măsură pentru persoanele publice care își bat joc de țară. Politicienii se ocupă doar de scandaluri nicidecum de problemele reale ale societății. La ora actuală, la conducerea țării  ar trebui să vină  un Vlad Țepeș ca  președinte, u Ștefan cel Mare ca  premier,  un Ioan Cuza să fie  ministrul apărării, iar regele Carol I  ministru de finanțe. Doar așa am ieși din mizeria în care ne aflăm. Atît s-au călcat în picioare pînă cînd și-au ieșit din fire și,  tipic românesc,  au făcut semne obscene”

 

Fogoroș Mariana, 54 ani, casnică, Drăguș

,,Indiferent de discuțiile avute așa ceva nu se face, trebuia să se abțină și după ședință își  rezolvau  problemele. Mai mult ședința a fost filmată și a văzut o lume întreagă gestul parlamentarului român. Cînd eşti  persoană publică trebuie să îți asumi unele riscuri și mai mult trebuie să ai coloană vertebrală ”

Bozocea Ioan, 60 de ani, Părău

,,Părerea mea vis- a–vis de reacția deputatului a fost în egală măsură cu reacția colegilor de la USR și PNL. Florin Iordache a făcut gestul pentru că s-a săturat de contrele colegilor. Nu este de condamnat pentru gestul făcut”

Irod Florica, 65 ani, pensionară, Făgăraș

,,Cred că s-a supărat tare pe colegii lui  parlamentari pentru că și-a ieșit din fire și a trecut la gesturi obscene. Nu este normal, dar nu mă mai miră nimic pentru că în Marea Britanie parlamentarii s-au luat la bătaie. Partidele politice ar trebui să colaboreze ca lucrurile să meargă spre o normalitate”

 

N.E., 60 ani, pensionară, Făgăraș

,,Așa ceva nu am crezut că voi vedea la televizor, rușine mare. Florin Iordache, a făcut gesturi obscene la adresa deputaților. Mai mult acesta este președintele comisiei speciale pentru legile justiției și nu trebuia să facă așa ceva”

 

Ana Popa, 68 ani, pensionară, Făgăraș

,,M-am șocat cînd am văzut știrea, mai mult nu a avut curajul să recunoască gestul făcut. S-a stricat lumea la cap, nu mai țin cont de rușine. Ce învață copiii cînd văd astfel de gesturi la TV? După părerea mea, acesta ar trebui exclus din Parlament. Cum poți arăta degetul   colegilor tăi  parlamentari!”

 

C.R., 44 ani, Făgăraș

,, Florin Iordache are mult tupeu și nici nu ar trebui să-i rostim numele pentru gestul făcut în plenul Parlamentului. Să-i fie rușine! Cred că ar putea să-și ceară scuze public de la colegii din USR și PNL”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here