Preșcolarii și elevii din clasele primare de la Școala Gimnazială din Viștea de Jos au organizat luni, 19 noiembrie a.c., o acțiune caritabilă. Copiii au donat fructe și legume pentru șase cazuri sociale din localitatea Viștea de Jos. ,,Acțiunea se înscrie într-un proiect umanitar în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Grădinița ,,Voinicelul”  din Făgăraș,  cu ajutorul cadrelor didactice de la cele două instituții. S-au implicat şi părinţii copiilor” a spus învăţătoarea Elena Noian de la şcoala din Viştea. Micuţii de la ,,Voinicelul” au fost susţinuţi în această acţiune de directoarea unităţii, Mioara Marinca,

şi de părinţi.

 

Donaţie de legume şi fructe

Încă de la prima oră a zilei stabilite pentru manifestarea caritabilă, copiii au fost emoţionaţi. Ei au strîns multe fructe pe care le-au pregătit în lădiţe pentru a putea fi donate familiilor nevoiaşe din Viştea de Jos. Preşcolarii de la ,,Voinicelul” au sosit la Viştea cu microbuzul şcolar însoţiţi de educatoare şi de directoarea Mioara Marinca. La Şcoala Gimnazială din Viştea erau aşteptaţi de colegii lor din clasele I-IV şi de preşcolari, dar şi de cadrele didactice. Cadoul lor a fost un mic program artistic. Şi micuţii de la ,,Voinicelul” au oferit un program similar.  ,, Nu este prima acțiune de acest gen, unde  punem accent pe dezvoltarea spiritului civic.  Anul acesta ne-am gîndit  să dăruim și să venim în sprijinul celor care au nevoie. În colaborare cu Primăria Viștea şi cu Biroul de asistență socială al primăriei  am depistat  cazuri sociale. Chiar dacă elevii de la noi din școală fac parte din familii cu un nivel material mediu,  aceștia au donat fructe și legume pentru bătrînii neajutorați din această comunitate. În acest proiect s-au implicat și preșcolarii de la Grădinița ,,Voinicelul” din Făgăraș  care la rîndul lor au donat fructe și legume pentru  cazurile sociale din comuna Viștea” a spus Alina Cârje, directorul  Școlii Gimnaziale din Viștea de Jos.

Daruri şi cîntece pentru nevoiaşi

Grupul de copii s-a deplasat apoi în sat, la domiciliul persoanelor care aveau nevoie de fructe şi legume.  ,,M-am bucurat foarte mult cînd aceşti copii au ajuns la poarta mea. Cîntecul lor m-a înveselit foarte mult. Le mulţumesc că s-au gîndit la mine” a spus unul dintre beneficiarii  donaţiei.   La această acțiune  au participat educatoarele  Marioara Stermin, Nicoleta Jiga de la şcoala din Viștea de Jos, iar de la Grădiniţa ,,Vornicelul”din Făgăraş  educatoarele  Viorica Popa și Rodica Borzea. De la Școala Gimnazială din Viștea de Jos au participat următoarele cadre didactice: Delia Surdu, Mădălina Băluțiu, Roxana Badea, Elena Noianu și Magdalena Șuteu. Alături de copiii de la Grădinița ,,Voinicelul” au fost prezenți și părinții acestora. (M.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here