Doi medici si cinci asistente medicale şi infirmiere de la Spitalul Municipal Făgăraş au fost sancţionaţi de inspectorii de la DSP Braşov care au realizat o verificare a personalului medical de la unitatea spitalicească din Făgăraş în perioada 3-13 decembrie a.c. Au vizat în principal igiena personalului şi în special a mîinilor acestora. Au fost prinse în ofsaid doar şapte persoane, doi medici tineri şi cinci  asistente medicale şi infirmiere care aveau unghiile prea mari…şi colorate. Inspectorii au considerat că afectează actul medical, motiv pentru care au fost sancţionate cu 3.500 de lei.  Controlul a scos la iveală şi unele nereguli la Ambulatoriu de specialitate.

Ce spune DSP Braşov

Deşi personalul medical a fost instruit periodic în vederea aplicării măsurilor care să prevină apariţia sau răspîndirea de boli transmisibile şi/sau asociate actului medical, această activitate făcînd parte din obligaţiile profesionale ale personalului şi fiind înscrisă în fişa postului, s-a constatat nerespectarea prevederilor legislaţiei cu privire la igiena mîinilor. Inclusiv persoane din conducerea unităţii spitaliceşti necunoscînd şi, implicit, nerespectînd aceste reguli. Au fost aplicate un număr de şapte amenzi contravenţionale, în cuantum de 3.500 de lei, în baza HG 857/2011, personalului medical – medici, asistente medicale şi infirmiere”, a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvînt al instituţiei.

Probleme în Ambulatoriu

În urma verificărilor efectuate de DSP Braşov au fost constatate deficienţe privind condiţiile igienico-sanitare în mai multe secţii ale spitalului şi în Ambulatoriul de specialitate. În acest caz, inspectorii au dat avertismente scrise şi au acordat termene scurte pentru remedierea situaţiei. Spitalul Municipal Făgăraş a fost însă şi lăudat pentru planul anual de activitate pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, dar şi pentru protocoale de curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare întocmite. De asemenea, au constatat inspectorii DSP, sînt asigurate, în cantităţi suficiente, antiseptice şi dezinfectante, care sînt utilizate corespunzător. Inspectorii arată că au fost prelevate probe de pe suprafeţele secţiei de nou-născuţi, dar şi de la personalul angajat, iar rezultatele nu au scos la iveală probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here