•  ,,Am plecat la colindat şi banii i-am donat” acţiune organizată de viceprimarul din Cârţişoara

Povestea lui Gabriel Iliuţă Voicu, băieţelul din Victoria grav bolnav diagnosticat în luna iunie 2018, a impresionat comunitatea din Victoria şi nu numai.   Gabriel a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj, unde s-au făcut investigaţii medicale, iar medicul i-a recomandat o intervenţie chirurgicală vasculară la o clinică din Belgia. În data de 22 ianuarie a.c., Gabriel este programat la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj pentru consultaţie. ,,Peste cîteva zile vom pleca la Cluj şi sper ca medicul să ne programeze la operaţie în Belgia” a spus Luminiţa Voicu, mama lui Gabriel.

 

,,Am plecat la colindat şi banii i-am donat”

Cazul lui Gabriel a ajuns şi la urechile viceprimarul din Cîrţişoara, Ioan Adrian Solomon, care a fost impresionat de boala micuţului şi a reuşit să depună în contul lui Gabriel suma de 4.500 lei. ,,Am auzit de cazul băieţelului bolnav din Victoria  şi m-a impresionat. Am discutat cu mai mulţi consăteni şi ne-am hotărît să formăm un grup de colindători, iar banii strînşi să-i donăm.  30 de persoane cu  vîrste diferite am plecat la colindat pentru două cazuri umanitare. În acest an, în Cîrţişoara  nu s-a format ceată de feciori şi toată lumea a fost încîntată de iniţiativa mea. Ne-am întîlnit şi am făcut repetiţii, iar în ajunul Crăciunului am colindat. În fiecare casă colindată am spus gazdelor că bani pe care îi strîngem vor fi donaţi pentru doi copii bolnavi, un băiat şi o fetiţă. Oamenii au fost darnici şi ne-au primit în casele lor cu multă bucurie. Conform tradiţiilor, am colindat multe case din zona Oprea – Cîrţişoara şi aşa am reuşit să strîngem  9.000 lei, sumă care a ajuns la cei doi copii bolnavi. 4.500 lei au ajuns la Gabriel,  iar eu  personal am fost la familia Voicu. Mama copilului m-a rugat să depun banii la bancă în conturile deschise pe numele copilului şi aşa am procedat. Ordinul de plată a fost semnat de un grup de colindători din Oprea – Cîrţişoara.  Alţi 4.500 au ajuns la o fetiţă de 11 ani din Tălmaci care suferă de leucemie. Mă bucur că am reuşit să strîngem această sumă, iar părinţii ne-au mulţumit că ne-am gîndit la copii lor” a spus viceprimarul din Cîrţişoara, Ioan Adrian Solomon. ,,Vineri, 4 ianuarie 2019 m-am trezit la uşă cu viceprimarul din Cîrţişoara şi soţia acestuia. M-am şocat cînd s-au recomandat şi mi-au spus că sînt din Cîrţişoara şi au auzit de problemele lui Gabriel. Un grup de 30 de persoane au colindat, iar banii i-au donat.  Gestul lor m-a impresionat, dar mă bucur că s-au gîndit la noi” a spus mama lui Gabriel.

 

S-au strîns banii pentru intervenţia chirurgicală

În cele două conturi deschise pe numele lui Gabriel la BCR, sucursala Victoria, s-au strîns 20.000 euro. ,,Nu mă aşteptam să se strîngă 20.000 de euro, nu mă aşteptam ca oamenii să vină la uşa noastră şi să ne ajute. Pentru noi, a fost o surpriză să se organizeze două evenimente  caritabile. Acum pot să spun că ne-am scăpat de un stres, dar începe altul, cel cu intervenţia chirurgicală. În data de 22 ianuarie a.c., la ora 9.00 sîntem programaţi la consultaţie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj. Acum vom vedea  cînd vom fi programaţi pentru intervenţia chirurgicală din Belgia.  Această perioadă a fost grea, cu mari emoţii, timpul era scurt, iar starea de sănătate a lui Gabriel în unele zile a fost instabilă. Sperăm că totul va fi bine, iar intervenţia chirurgicală îi va salva viaţa. Prin intermediul ziarului, vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi ne-au acordat sprijin financiar” a mai spus mama copilului.

Evenimente caritabile

Pentru micuţul Gabriel s-a organizat şi un spectacol caritabil intitulat ,,Împreună pentru Gabriel”. Evenimentul a fost organizat în luna decembrie 2018 la  Casa de Cultură din  Victoria la iniţiativa unui grup de mămici şi a  artistului local Victor Hoajă. S-au strîns atunci 11.801 lei şi 100 euro.  Un alt eveniment caritabil intitulat ,,Dăruieşte pentru Gabriel!” s-a organizat la club cînd s-au strîns 4.050 lei şi  500 de euro.  (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here