Ingrediente: 500 gr carne de vită tocată, 1 pachet foi lasagna, 200 gr parmezan ras, 1 cutie roşii în bulion, 2 linguri pastă de tomate, 1 ceapă tocată mărunt, rozmarin, 1 foaie de dafin, 1 morcov, oregano, ulei de măsline, sare, piper, 1 căţel usturoi, 1 pahar de vin roşu. Sos béchamel: 500 ml lapte, 3 linguri făină, nucşoară, sare, piper alb, 50 gr unt.

Mod de preparare: Se căleşte ceapa, usturoiul pisat şi morcovii în 3 linguri ulei de măsline, se adaugă carnea tocată şi se ţine pe foc pînă ce carnea este aproape gătită. Se adaugă vinul şi se lasă la fiert la foc mic pînă scade cantitatea de lichid. Se adaugă sucul de roşii, pasta de tomate, dafinul şi rozmarin şi se mai lasă la fiert 10 min. Se condimentează cu sare, piper şi oregano. Pentru sosul bechamel se topeşte unt într-o cratiţă şi se căleşte făina. Se adaugă treptat laptele amestecîndu-se continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Se mai lasă pe foc 10 min după care se trece printr-o sită pentru a obţine un sos fin. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi se lasă la răcit. Într-o tavă unsă cu unt se aşează un strat de lasagna peste care se pune un strat de copmoziţie apoi o altă foaie de lasagna şi aşa mai departe pînă se consumă întreaga cantitate de compoziţie. Deasupra se va pune o foaie de lasagna peste care se pune parmezan ras, sos bechamel şi mozzarela. Se condimentează ci oregană şi piper şi se dă la cuptor pentru 40 de min. Se serveşte cu vin roşu sec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here