13 elevi de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat” din Victoria au pierdut ,,Bursa profesională” din cauza absenţelor. Numai în luna ianuarie, fiecare dintre ei a avut  cel puţin 10 absenţe.  În aceste condiţii,  elevii au pierdut bursa pentru luna următoare. ,,Din păcate unii elevi pierd bursa pentru că înregistrează absenţe nemotivate” a spus directorul interimar, prof. Dorina Leluţiu. Au pierdut ,,Bursa profesională” elevii de la cele trei clase de profesională:

  •  8 elevi din clasa a IX-a de la profilul de  mecanică, utilaje şi instalaţii
  •  2 elevi din clasa a X-a de la profil ospătar, chelner şi vînzător în unităţile alimentare
  •  3 elevi din clasa a XI-a de la profil sudor

Conform legii, elevii care nu vor mai înregistra absenţe îşi pot  reprimi bursa în luna următoare.  U Elevii de la şcoala profesională primesc lunar bursa profesională în valoare de 200 lei cu condiţia să frecventeze orele de curs şi de practică.

  •   9 elevi de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat” s-au înscris la programul naţional ,,Bani de liceu” şi beneficiază lunar de  250 lei. Acest ajutor financiar îl primesc doar elevii ai căror părinţi au venituri mici, iar numărul absenţelor nemotivate din catalog să nu depăşească de 20 pentru că pierd definitiv acest ajutor.  Până în prezent niciun elev nu a pierdut bursa ,,Bani de liceu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here