Majoritatea făgărăşenilor nu pot fi de acord cu tarifele la salubritate aprobate de Consiliul Local Făgăraş la iniţiativa Primăriei Făgăraş şi a SC Salco Serv SA. Ei spun că preţul de 13 lei/persoană este mult prea mare şi nu se justifică. În afirmaţiile lor, oamenii aduc şi justificări.

 •   ,,Cum poate plăti un bebeluş 13 lei/lună salubritatea  la fel ca şi un adult? Ce s-a luat în calcul la stabilirea acestui tarif? Nu credem că aleşii locali s-au gândit la familiile cu 5 persoane să zicem sau mai multe care  trebuie să scoată din bugetul lunar  65 lei sau mai mult numai pentru gunoi” spun făgărăşenii.
 •   ,,Este unul dintre cele mai mari tarife practicate, dar oraşul nu este curat” mai spun oamenii.
 •  Dezbaterea publică nu a fost anunţată pentru ca făgărăşenii să-şi poată spune opiniile. Dacă se făcea o promovare care să aibă rezultatul scontat, atunci acest regulament cu noile tarife şi schimbări nu se aproba. Nu s-a vrut ca făgărăşenii să îşi spună părerea” au spus făgărăşenii.
 •  ,,Cine urmăreşte în fiecare zi site-ul Primăriei Făgăraş? Noi,cei cu locuri de muncă şi un program încărcat chiar nu avem timp. În plus este un  site greoi” au spus alţi făgărăşeni.

Lista nemulţumirilor este însă mult mai lungă. Caz în care un grup de făgărăşeni au iniţiat Campania de strangeri de semnături pentru a se putea bloca aplicarea noilor tarife la salubritate şi totodată noul regulament. Întrucât termenul de contestaţie s-a încheiat, contestatarii vor apela la alte prevederi legale. Duminică, 17 martie, în doar 2,5 ore, grupul de iniţiativă a strans  400 de semnături în faţa magazinului central.   ,,Dragi făgărăşeni vă mulţumim din suflet pentru mobilizarea unui număr atât de mare pentru semnarea Contestaţiei taxei de salubrizare. Vă anunţăm că am strâns 395 de semnături în doar 2 ore ş 30 de minute. Mai avem de adunat ş listele date multor cetăţeni care au dorit să se implice î strângerea semnăturilor.  La solicitarea dumneavoastră  am hotărât ca Duminică, 24 Martie, între  orele 11,30-14,00 şi 16,00-18,00 să ne mobilizăm din nou pentru strângerea semnăturilor celor ce nu au putut să ajungă. Puteti să descărcaţi tabelul pentru semnaturi de pe internet” a scris pe facebook iniţiatorii Alin şi Mihaela Chiliman. (Lucia BAKI)

 

2 COMENTARII

 1. Barsa e un escroc,cand era „interimar” declara ca nu mareste taxa de salubritate!
  Acum a dublat-o,chipurile poti selecta gunoiul si primesti….ce?
  La Salco e plin de angajati pe pile care nu fac nimic pe salarii mari!

 2. Foarte multe familii /persoane care locuiesc in oras (si nu ma refer la cei plecati din tara) nu platesc salubritatea de ani buni. Sunt multe apartamente care nu figureaza in evidentele celor de la salubritate. Platesc circa 5 6 apartamente de pe o scara restul locuiesc, produc gunoi dar sunt lasati in pace.
  Am semnalat asta la ghisee, la casierii care vin la usa dar e prea multa lene la firma asta.
  Cred ca angajatii firmelor astea si poate si cei ai primariei traiesc intr-o dulce nepasare si incompetenta
  E mai usor sa meresti taxa decat sa scormonesti si sa inlaturi nedreptatea asta ca unii platesc si pe altii ii doare in cot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here