•  Peste o sută de gropi pe o porţiune de 5,5 kilometri
  • Trei drumuri judeţene sunt adevărate capcane pentru şoferi

După sezonul de iarnă, drumurile judeţene arată ca după bombardament, sute de gropi au apărut ca ciupercile după ploaie.  Asta în timp ce aleşii judeţeni fac studii şi proiecte din birou pe care le plătesc scump din banii publici.  DJ 103 D, DJ 102 G şi DJ 105 C  sunt şoselele pline de gropi, unde şoferii sunt nevoiţi să facă slalom pentru a-şi proteja maşinile şi deopotrivă buzunarele.  Un top al drumurilor judeţene  afectate de gropi şi impracticabile ar avea pe primul loc  DJ 103 D care face  legătura între  localităţile Viştea de Sus de Viştea de Jos. Îi urmează  DJ 102 G care face legătura între oraşul Victoria şi Sâmbăta de Sus şi apoi DJ 105 C,  drumul de la Ucea de Jos la Victoria. Lucrările de reabilitare la aceste drumuri trebuie realizate de Consiliul Judeţean Braşov.

 Pericol pentru siguranţa şoferilor

Drumul Judeţean 103 D  face legătura între Viştea de Sus şi Viştea de Jos şi  a devenit   impracticabil. Respectiva arteră măsoară doar 5,5 kilometri şi are peste 100 de gropi. Porţiuni întregi de drum sunt aproape impracticabile. În unele locuri şoferii ocolesc partea asfaltată, perforată de găuri şi circulă pe pământ. Una din  gropile de pe DJ 103 D  are o lungime de 90 de centrimetri, lăţime de 70 de centimetri şi adâncimea   de 20 de centimetrii. Este un adevărat crater în ceea ce a mai rămas din asflat. Acest tronson de drum a fost asfaltat în urmă cu 11 ani. ,,Drumul se numea ,,Calea Vişteii” şi era un drum pietruit. Într-o campanie electorală acest drum a fost asfaltat fără fundaţie şi nu are structură rutieră sănătoasă. S-a tot reparat, dar calitatea lucrărilor au fost făcute de mântuială şi lucrările de reparaţii, acele  ,,plombări”, nu au ţinut prea mult” spun localnicii. Drumul este un pericol pentru siguranţa şoferilor, cel puţin aşa au spus poliţiştii de la Postul de Poliţie Viştea. ,,Am trimis informări către Primăria Viştea şi către CJ Braşov despre starea drumului. Zeci de adrese le-am trimis, nu îmi amintesc când s-au făcut ultimele reparaţii pe acest tronson de drum. Pe unele porţiuni şoferii evită partea asfaltată,  ciuruită şi circulă  pe lângă drum” a spus poliţiştii de la Viştea.

Drumul groazei

Un alt tronson de drum impracticabil este DJ 102 G care face legătură între oraşul Victoria şi  zona turistică Sâmbăta de Sus, pe la baza muntelui. Acest drum are o lungime de 9,9 km şi o parte din el a fost betonat în urmă cu peste 30 de ani, iar cealaltă jumătate de drum este  pietruită. ,,Acest drum nu a mai fost reparat de câţiva ani.  Când era drum comunal era mai bine întreţinut, se astupau gropile din când în când, iar drumul era practicabil. De când s-a transformat în drum judeţean noi am fost nevoiţi să astupăm găurile cu pietriş pentru că ne-am rupt maşinile” au spus localnicii.

36 de gropi în doar 8 km

Și gropile de pe DJ 105 C care face legătura între Ucea de Jos şi oraşul Victoria au fost inventariate de poliţiştii din Victoria. Pe acest tronson de drum de 8 km au fost inventariate 36 de gropi. An de an, se execută lucrări de reparaţii pe acest drum, iar majoritatea gropilor sunt  cele care au fost reparate în urmă cu un an. Anul trecut în două zile s-au executat lucrări de plombare pe porţiunea Ucea de Jos până la oraşul Victoria.  (Carla TATU)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here