România-Feroe 4-1 (3-1)

Naționala României a obţinut prima victorie în preliminariile Euro 2020, grupa F, 4-1, la Cluj, cu Feroe. Au marcat Deac (26), Keşeru (29, 33) şi Puşcaş (63) respectiv Davidsen ( 40, penalty). Tricolorii au rezolvat acest meci în doar 6 minute cînd au reuşit să înscrie de trei ori  după un debut de repriză anost, fără ocazii deosebite. În partea a doua a partidei, intrarea lui Ianis Hagi a adus mai multă viteză şi creativitate în joc. Cu toate că ocaziile de gol au fost mai numeroase, România a reuşit doar un gol prin Pulşcaş, care l-a executat pe portarul feroez cu un şut plasat pe la 16 m, după o pasă foarte bună venită de la Chipciu. România a arătat şi în acest meci probleme foarte mari în apărare, cuplul de fundaşi centrali, Grigore şi Moţi, fiind deseori puşi în dificultate de atacanţii insulari. În celelalte meciuri din grupă Norvegia a remizat 3-3 pe teren propriu cu Suedia, iar Spania a învins Malta în deplasare cu 2-0. În clasamentul grupei Spania se află pe primul loc cu 6p urmată de Suedia 4p, România şi Malta 3p, Norvegia 1p şi Feroe 0p. Următorul meci al tricolorilor se va juca pe 7 iunie cu Norvegia la Oslo urmat la 3 zile (10 iunie) de partida cu Malta tot în deplasare. Primele doua clasate în grupă se califică la CE 2020.

Echipe:
România: Tătăruşanu – Benzar (I. Hagi ’68), Moţi, Grigore, Bancu – Deac, R. Marin, Stanciu (Man ’78), Chipciu – Puşcaş, Keşeru (Cicâldău ’69).
Feroe: Nielsen – Rolantsson, Gregersen, Odmar Faero, Davidsen – Bartalsstovu (Frederiksberg ’67), Vatnsdal (Baldvinsson ’28), Hendriksson, Joensen – Hansson (Vatnhamar ’77), Olsen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here