•  
  •   Primăria Beclean a câştigat în instanţă războiul contestaţiilor
  • Reabilitarea şi modernizarea obiectivului costă 1,5 milioane de lei

Proiectul  de reabilitare  al  căminul cultural din Hurez, comuna Beclean, a primit  undă verde pentru deschiderea şantierului. Ordinul de începe a lucrărilor prevăzute în proiect a fost semnat luni, 25 martie a.c. de către primarul comunei Claudiu Motrescu.  Joi, 28 martie, de exemplu, şase muncitori ai firmei de construcţii care a câştigat licitaţia  lucrau în interiorul căminului cultural. Unii decopertau parchetul vechi, alţii demolau nişte ziduri interioare, alţii  se ocupau de organizarea spaţiului în care urma să fie construit un zid despărţitor. ,,Am început de luni, 25 martie a.c., şi avem ca termen pentru finalizarea lucrării contractate  6 luni. Acum lucrăm în interior după care vom face extinderea clădirii unde se va amenaja bucătăria.  În spate, în curtea căminului, vom lucra la parcare şi la gardul de împrejmuire. Deocamdată nu au ajuns materialele, dar după demolarea a părţilor ce trebuie schimbate şi modernizate le vom primi.  Până terminăm lucrarea nu vom părăsi  amplasamentul. Acum suntem cazaţi în cămin, pe scenă, şi ne preparăm singuri mâncarea” a spus Radu Tiberiu, angajat al firmei deconstrucţii.

Proiect de peste 300.000 de euro

Proiectul  ,,Modernizare şi extindere cămin cultural Hurez” are valoarea de 1.505.857, 71 lei (peste 300.000 euro) şi este finanţat prin PNDL. Contractul investiţiei a fost semnat cu firma de construcţii desemnată prin licitaţie  abia la data de 7 februarie 2019, deşi proiectul a fost aprobat cu ani în urmă.   Conform proiectului, lucrările se vor executa atât la clădire, dar şi la curtea acesteia. ,,Va fi amenajată grădina prin realizarea unui parc cu alei, băncuţe, spaţii verzi, dar şi o parcare pentru maşini. Se va face un gard împrejmuitor cu fundaţie de beton.  La clădirea căminului se vor executa lucrări de consolidare acolo unde este nevoie. De asemenea, se vor executa lucrări la acoperiş  unde este cazul, va fi îmbunătăţită instalaţia electrică, va fi schimbată duşumeaua. Grupul sanitar va fi modernizat cu gresie şi faianţă, iar la bucătărie se vor executa lucrări de reparaţii şi de modernizare.  Bucătăria va fi dotată cu  aragaz, frigidere, veselă.  Obiectivul va fi racordat la reţeaua de apă şi de canalizare. În urma lucrărilor, căminul va avea aviz  ISU” a explicat primarul Claudiu Motrescu.

Licitaţie contestată nejustificat

Reamintim că lucrările de  modernizare la căminul cultural din Hurez au întârziat aproape un an din cauza contestaţiilor şi proceselor în instanţă susţinute de  o firmă de construcţii.  Investiţia ajunsese la etapa desemnării firmei de construcţii care urma  să  deschidă şantierul.  ,,Comisia de  licitație a desemnat cîștigătorul lucrărilor, dar o altă firmă participantă a depus  a contestație. Primăria Beclean a avut cîştig de cauză, dar acea firmă  a continuat să depună contestații la CNSC și apoi a deschis proces  la Curtea  de Apel Braşov. Au urmat procesele, dar instanţa a dat  câştig de cauză Primăriei Beclean. Aşa s-au întârziat lucrările un an. Am semnat contractual  abia în februarie 2019” a spus primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.     (L.B.)  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here