O nouă dezbatere publică  pentru taxa de salubritate stabilită de Primăria Făgăpraş la 13 lei/lună pentru persoanele fizice va avea loc joi, 11 aprilie, ora 18.00, la Casa de Cultură Făgăraş. Făgărăşenii şi-au anunţat prezenţa în număr mare astfel ca Primăria Făgăraş să ţină cont de părerea cetăţenilor.  Făgărăşenii împlicaţi în Campania de strângere de semnături pentru anularea HCL nr. 4/2019, privind taxa de salubritate,  numesc acţiunea de la Casa de cultură dezbatere publică, aşa cum a numit-o şi primarul Făgăraşului la întâlnirea cu iniţiatorii campaniei. Recent edilul şef o numeşte informare.  Până marţi, 9 aprilie a.c.,  2884 de făgărăşeni au semnat pentru revenirea asupra taxei de salubritate, dar, aşa cum spun iniţiatorii campaniei, mult mai mulţi cetăţeni cer anularea HCL nr. 4/2019. ,,Sunt cartiere în care încă nu am fost să cerem părerea oamenilor, dar din discuţiile cu făgărăşenii care au semnat déjà, şi aceştia sunt de accord cu Campania aceasta” a spus Mihaela Chiliman.

Încă un dosar cu semnături

Marţi, 9 aprilie a.c., au fost depuse la Registratura Primăriei Făgăraş alte 476 semnături, completându-le pe cele depuse la sfârşitul lunii martie în număr de 2408 semnături. ,,Astăzi am fost la Registratura Primăriei în jur de ora 13,00. Am mai depus încă un dosar cu 476 de semnături strânse într-o săptămână. In total s-au depus 2884 de semnaturi ale cetăţenilor făgărăşeni pentru susţinerea Contestaţiei de anulare HCL nr. 4/ 2019, practic pentru anularea taxei la salubritate de 13 lei/persoană/lună şi revenirea la taxa veche de 8,50 lei, sau stabilirea unei valori posibilă către plată pentru orice cetăţean al acestui oraş. Noi împreună cu cetăţenii care au susţinut această Contestaţie şi nu numai, considerăm că această valoare de 13 lei, este un abuz la nivelul nostru de trai, este un abuz la adresa cetăţeanului şi că această hotărâre s-a luat fără ca cineva să se gândească la cei 70-80% din cetăţeni care trăiesc de la o zi la alta” a explicat Mihaela Chiliman.

Dezbatere  sau informare?

Iniţiatorii campaniei s-au arătat nedumeriţi faţă de poziţia primăriei faţă de organizarea dezbaterii publice privind taxa de salubritate. ,,Am intrebat de ce Dezbaterea Publica pe tema taxei din 11 Aprilie, la ora 18,00 la Casa de Cultură nu este anunţată pe site-ul Primariei.  Răspunsul primit a fost că  acea întâlnire este o informare. D-ul Primar a anuntat atât în presă cât ş pe contul de facebook că: ,,Astfel, am hotărât să avem o nouă dezbatere publică pe această temă. Am stabilit ca dezbaterea să aibă loc joi, 11.aprilie 2019, începând cu ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură. Vă invit să participați la această dezbatere , în număr cât mai mare, să analizăm împreună situația managementului deșeurilor de pe teritoriul UAT Făgăraș și să luăm decizii împreună. Tot în cadrul acestei dezbateri, vom discuta și analiza câteva decizii care trebuie luate în următoarea perioadă”.  Din declaraţiile dânsului se înţelege că ne invită să analizăm situaţia şi să ,,luăm decizii împreună” a mai spus Mihaela Chiliman.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here