Renumele colegiului ,,Radu Negru”  este menţinut de elevii merituoşi care s-au calificat    la fazele naţionale ale olimpiadei şcolare. Rezultatele din acest an marchează 150 de ani de la înfiinţarea liceului, aşa cum susţine prof. Maria Racu, directoarea  colegiului. . Prezentarea rezultatelor elevilor de la CN ,,Radu Negru”  a fost realizată într-o conferinţă de presă organizată săptămâna trecută.  ,,Avem încredere în voi, şcoala susţine cu tot ceea ce poate, deplasarea şi partea de organizare a olimpiadei la faza naţională. Voi nu aveţi decât să învăţaţi, să fiţi luminoşi şi să dovediţi că întradevăr colegiul nostru, care celebrează   centenarul  învăţământului românesc şi 150 de ani de la formarea lui,   va  sărbători prin reuşitele voastre” a fost mesajul directoarei Maria Racu de la CN ,,Radu Negru”.

Proiectul ,,Nerolearn”, la faza naţională

Elevii Grigoriţă Samuel şi Mogoş Ionuţ vor reprezenta colegiul  la faza naţională a concursului de Comunicări ştiinţifice care se va desfăşura  la Constanţa. ,, Proiectul a început de la un aparat care se numeşte electromiograf, cu care am reuşit să  măsurăm impulsurile electrice transmise  de la creier către musculatură.  Cu acest proiect  ne-am calificat la faza naţională care va avea loc în  luna mai,  la Constanţa” a spus profesorul coordonator Alexandrina Rusu. ,, Aparatul este de ultimă generaţie şi l-am văzut într-un muzeu din  Elveţia şi aşa mi-a venit ideea  să-l constuim şi noi” a spus Grigoriţă Samuel. ,,Am reuşit să  achiziţionăm acest aparat prin intermediul unui proiect şi după o perioadă de timp ne-am gândit să aplicăm şi la comunicări ştiinţifice. În decurs de o lună am făcut diferite experimente cu el şi rezultatele obţinute ne-au calificat la faza   naţională” a spus Mogoş Ionuţ.

 Olimpicii de la Religie

,,Participarea mea la olimpiadă mă bucură foarte mult, orice experienţă de acest gen ne conservă abilitatea de a fi optimişti, de a privi totul în alt mod. Consider că această olimpiadă îmbină foarte bine teoria cu spiritualitatea lucru înţeles mult mai bine  cu ajutorul profesorului” a spus Georgia Ispas.  ,, Într-un timp scurt am format o echipă şi rezultatele se văd. Sunt convins că va reprezenta cu cinste şcoala şi judeţul la olimpiada de religie de la Oradea, din perioada 1 – 5 mai 2019” a spus profesorul de religie Remus Mogoş. ,,Eleva Tărcuţă Teodora din clasa a IX-a A   s-a calificat la faza naţională de religie cu nota 9,80. Teodora face cinste colegiului şi am colaborat foarte bine împreună” a spus profesorul de religie Filip Daniel. ,,Anul acesta am participat pentru a doua oară la faza judeţeană la olimpiada de religie ortodoxă, unde am obţinut 98 de puncte din 100. Sper ca la faza naţională să mă întorc cu rezultate la fel de bune” a spus eleva Teodora Tărcuţă.  Şi elevul Dan Mihail din clasa a V-a A va reprezenta colegiul ,,Radu Negru” la faza naţională  a  Olimpiadei  de Religie. ,,Am bucuria profesională de a avea un elev care reprezinţă judeţul Braşov la olimpiada naţională de religie, care se va desfăşura în perioada 1 – 5 mai 2019,  la Oradea ” a spus Laura Sucaciu, profesoara de religie. ,,La olimpiadă subiectele s-au bazat pe cultură generală şi trebuia să cunoaştem momentele din biblie” a spus elevul Mihail Dan.

Olimpică la geografie

,,Am avut bucuria de a avea un rezultat bun cu eleva Dana Goga din clasa a XII-a.   A trecut prin fazele locale şi judeţene ale olimpiadei şi s-a calificat la faza naţională, care va avea loc la Tîrgul Mureş. Este un demers destul de laborios, va susţine o probă practică şi una teoretică”a spus Nicolae Postolache, profesorul de geografie. ,,Anul acesta am participat pentru prima dată la olimpiada de geografie. Geografia pentru mine este o pasiune deoarece îmi place natura, iar prin aceasă olimpiadă am acumulat multe informaţii despre acest domeniu şi cultură generalăa spus eleva Daniela Goga.

Olimpic la franceză

,,Elevul Cupu Darius Sebastian din clasa a XII-a E s-a calificat anul acesta pentru a treia oară consecutiv la olimpiada de limba franceză care se va desfăşura în data de 26 aprilie 2018, la Bistriţa. Secretul reţetei noastre de succes  se bazează în primul rînd pe zestrea genetică remarcabilă, pe pasiunea asestui elev pentru studiu în general, nu numai pentru limba franceză. Este un elev de excepţie, polivalent, excelează la toate materile. Mai există spiritul de competiţie pentru că practică cu multă pasiune şi handbalul. Îi doresc mult succes în viitoarea carieră de avocat şi îi doresc  ca o parte din studii să  o desfăşoare printr-o bursă în Franţa” a spus profesoara de franceză, Lidia Grecu. ,,Pentru mine olimpiada de franceză deja este o tradiţie. Particip pentru a patra oară la faza judeţeană şi pentru a treia oară la rând m-am calificat la olimpiada naţională” a spus elevul Darius Cupu.

Olimpic la istorie

,,Anul acesta se împlinesc 100 de ani de când liceul nostru a fost creat în această locaţie .  De 100 de ani şcoala noastră creează caractere care s-au evidenţiat în toate domeniile ştiinţei şi culturii româneşti. Anul acesta , Andrei nu face alceva decât să sublinieze acest caracter al istoriei în general şi al liceului nostru în particular. Pot să spun că este o onoare faptul că am reuşit să colaborez atât de eficient cu Andrei, practic m-am reinventat prin Andrei, pentru că am descoperit valenţe pe care nu am ştiut că le pot descoperi” a spus profesorul de istorie, Ioan Streza. ,,Anul acesta a reprezentat anul secund al participării mele la olimpiada de istorie, la faza judeţeană. Dacă anul trecut, vă mărturiseam în această sală cu anumită urmă de dezamăgire, că am reuşit să obţin doar locul II la această etapă, anul acesta pot spune cu bucurie că am urcat încă o treaptă în ierarhia finală a acestui concurs şi am reuşit să mă clasific pe primul loc. Cu 9,50 m-am calificat la faza naţională, iar concursul va avea loc la Drobeta Turnul Severin în perioada 22 – 26 aprilie. În ceea ce priveşte subiectele de la olimpiadă, există anumite diferenţe între structura celor de la olimpiadă şi structura celor de la Bacalaureat. Am reuşit să acumulez aceste cunoştinţe cu ajutorul profesorului Ioan Streza”a spus Andrei Cristian Savu.

Olimpica de la sociologie

,, Roxana Mocanu s-a calificat pentru a doua oară la etapa naţională, de data aceasta cu un rezultat extrem de bun,   nota maximă la etapa judeţeană.  Roxana munceşte foarte mult, este o fată extrem de ambiţioasă, a învăţat lecţie de lecţie. Pregătirea ei este dincolo de programa şcolară ” a spus profesoara Ioana Orzea. ,,M-am calificat pentru a doua oară la olimpiada naţională de sociologie şi  la faza judeţeană am obţinut o notă foarte bună. Pentru mine sociologia reprezintă o pasiune şi mă ajută să înţeleg societatea unde trăim, lumea unde  trăim şi consider că studiul este o bază pentru cariera mea viitoare. Muncesc foarte mult şi sper să obţin un rezultat mult mai bun” a spus eleva Roxana Mocanu.

Olimpice la limba română

Două eleve de la profil real s-au calificat la  faza naţională la olimpiada de limba şi literatura română.  ,,Sunt profesor îndrumător la două eleve deosebite,  Miclea Antonia din clasa a X-a A şi Paula Butum, elevă în clasa a IX-a A. Sunt pasionate de lectură şi în acelaşi timp, respectă ceea ce disciplina   impune, creativitatea şi inteligenţă” a spus profesoara Maria Racu.  ,,Deşi studiez la profil real am ales să-mi urmez pasiunea şi am reuşit să am rezultate destul de bune. Trebuie să recunosc faptul că olimpiada presupune şi oarecare presiune asupra noastră pentru că ne luptăm cu cei mai buni dintre cei buni.  Sunt sigură că împreună cu profesoara vom reprezenta cu mândrie şcola şi judeţul” a spus Antonia Miclea. ,,M-am calificat pentru a doua oară consecutiv la etapa naţională a olimpiadei de limba română. Iniţial am evitat să accept participarea pentru că m-am calificat şi la olimpiada naţională la limba franceză” a spus eleva Paula Butum. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here