•  SC Victoria Parc Industrial  este somată de furnizor să-şi achite apa consumată de abonaţii săi
  •   Deşi are de încasat bani de la consumatori, nu îşi poate plăti facturile lunare
  •  Lista ruşinii afişată în centrul oraşului

Serviciul public de apă  – canal din Victoria a fost notificat de  furnizorul de apă potabilă,  SC Aromapa Serv SRL, la sfârşitul lunii martie, să-şi achite datoriile  acumulate. SC Victoria Parc Industrial din Victoria are de achitat suma de 50.862,09 lei, reprezentând facturile aferente consumului de apă din lunile ianuarie şi februarie 2019. ,,În data de 26 martie a.c., SC Aromapa Serv SRL ne-a trimis o notificare pentru trei facturi restante din perioada ianuarie şi februarie a.c. În cazul în care nu reuşim să achităm facturile scadente furnizorul ne va da apă conform unui program sau chiar va sista furnizarea apei potabile. Momentan nu dispunem de sumele de bani necesare pentru achitarea facturilor restante. Mai avem şi alte datorii neachitate, TVA-ul  aferent lunii februarie în valoare de  9.000 lei, penalităţile puse de  SGA pentru depăşirea parametrilor în staţia de epurare în valoare de 13.200 lei, dar şi alte plăţin  la alţi furnizori” a spus administratorul societăţii Marian Baciu. Această situaţie a ajuns şi pe masa CL Victoria în plenul  şedinţei ordinare  din data de 25 aprilie 2019,  la diverse. Aleşii locali au luat la cunoştinţă despre această situaţie pentru a găsi soluţii.

Program la apa potabilă

Pentru că unii abonaţi nu au plătit apa consumată niciodată, Serviciul public de apă-canal a ajuns   în această situaţie. SC Victoria Parc Industrial SRL are de încasat de la abonaţi aproape 300.000 lei. Chiriaşii din blocul nr. 4 de pe strada Salcâmilor au acumulat datorii de peste  86.000 lei. În acest caz, societatea a impus program la apă începând cu data de 15 februarie a.c. Abonaţii din acest bloc primesc apă la program, dimineaţa trei ore şi după masa două ore. ,,Am luat aceste măsuri pentru că abonaţii sunt neglijenţi şi lasă robineţii deschişi zi şi noapte, iar consumul de apă în blocul respectiv era foarte mare. În luna ianuarie 2019 s-au consumat  578 mc de apă, iar în luna februarie, conform programului, s-a înregistrat un consum de doar  148 mc de apă. În luna ianuarie a.c., o familie cu trei membri din acest bloc avea de achitat pe factură 24 mc, iar  luna următoare avea de plată doar 8 mc. Vom aplica această metodă la toate imobilele unde înregistrăm pierderi financiare mari” a spus administratorul de la SC Victoria Parc Industrial SRL, ing. Marian Baciu. În acest bloc locuiesc peste 80 de persoane în cele 55 de camere, iar unii chiriaşi nu au plătit apa de când locuiesc în acest bloc.

Istoricul serviciului de apă

În luna august 2006 acest serviciu era deţinut de Consiliul Local Victoria care l-a concesionat unei firme private. Erau aceleaşi probleme, iar neplata facturilor de către consumatori a dus la rezilierea contractului de concesiune nr. 259/3RC/04.08.2006.  La sfârşitul anului 2012 firma respectivă a renunţat la contract, iar Consiliul Local Victoria a delegat   gestiunea serviciului către firma proprie, SC Victoria Parc Industrial SRL. Contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi canal a fost aprobat prin HCL nr. 55 din 28 decembrie 2012 şi avea o valabilitate de 10 ani. Începând cu data de 8 ianuarie 2013, SC Victoria Parc Industrial SRL a preluat şi pe  cei 13 angajaţi. Societatea a beneficiat  de majorarea capitalului social în câteva rânduri începând cu anul 2013.

Lista ruşinii

Marian Baciu, administratorul de la SC Victoria Parc Industrial SRL,  a afişat lista cu persoanele care au datorii la serviciul de apă-canal. Este vorba despre 164 de familii care au acumulat fiecare datorii mai mari de 500 lei. La sfîrşitul lunii ianuarie a.c., listele au fost afişate, la loc vizibil, în centrul oraşului, la panoul de afişaj. Cele 164 de familii au datorii istorice de 270.000 lei, iar dintre acestea unele au restanţe de peste 5000 nde lei.  Datorii  foarte mari sunt şi pe strada G.Coşbuc, strada Viitorului, dar şi pe străzile Oltului şi Stadionului. (Carla TATU)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here