Cabana Valea Sâmbetei a fost gazda evenimentului ,,Festivalul bujorului de munte’’ în perioada 7 – 9 iunie 2019.  Manifestarea a fost organizată de Asociaţia de Turism Carpaţii de  Curbură şi SKV Ţara Făgăraşului. ,,Evenimentul se află la a III-a ediţie şi a avut  succes. Cabana Valea Sâmbetei a fost neîncăpătoare, iar locurile de cazare disponibile  au fost epuizate imediat.  Zeci de turişi şi-au montat  corturile în apropierea cabanei şi au participat la manifestare, care a constat în distracţie şi apoi muncă. Vineri, 7 iunie a.c., au avut loc probele de concurs. Cei 12 concurenţi înscrişi au interpretat în faţa juriului două cântece montane şi au recitat o poezie cu aceeaşi temă. Concurenţii înscrişi la festival au fost din: Călăraşi, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Braşov, Făgăraş şi Victoria. Cei mai talentaţi au fost premiaţi.  Juriul a fost format din artiştii de muzică folk, Cătălin Stepa, Raluca Cismaru şi Florentina Dimulescu’’ a spus organizatorul evenimentului, salvamontistul Dan Dănescu. ,,În cadrul festivalului ne-am gândit să combinăm distracţia cu activităţi de gospodărire. Astfel, vo reface  marcajele turistice din zona Valea Sâmbetei care au fost deteriorate. Duminică, 9 iunie a.c.,  se vor face  lucrări de  igienizare până la baza masivului’’ a spus salvamontistul Tomas Bross.

Şi-au comemorat colegii

Acest festival se organizează în prima parte a lunii iunie când bujorul de munte este înflorit. ,,Am botezat festivalul ,,Bujorul de munte” pentru că pe Valea Sâmbetei sunt foarte mulţi bujori şi aşa ne-am inspirat. În cadrul manifestării am dedicat câteva momente memoriale pentru prietenii şi colegii decedaţi în Munţii Făgăraşului şi am păstrat un moment de reculegere” a mai spus Tomas Bross.

  •   Alexandru Porancea,  membru Salvamont Bran, membru al Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă a decedat pe Valea Sâmbetei la ,,Colţul Bălăceni’’
  •   Ion Sfetea a fost membru fondator şi şef la Salvamont Râşnov
  •   Nicolae Scurtu, membru şi  medic la Salvamont Râşnov, a decedat în avalanşă la Bâlea Cascadă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here