Ingrediente:

  • 150 g carne de pui
  • 100 g brânză soia (toufu)
  • 50 g muguri bambus
  • 4 ciuperci negre, uscate
  • 1 ceapă verde
  • 1 buc. de ghimbir
  • 1 ou
  • 300 ml supă de pui
  • 1/2 ling. piper alb
  • 1 ling. zahar
  • 1/2 ling. sare
  • 1 ling. amidon
  • 2 ling. sos de soia light
  • 1 ling. sos de soia dark
  • 2 ling. oţet de vin
  • 1 ling. vin de orez
  • 1 ling. ulei de susan

Mod de preparare

Se pun pun ciupercile la hidratat într-o cană cu apă calda şi se lasă 30 de minute. După ce s-au rehidratat, aruncăm picioruşul ciupercilor care este lemnos şi tăiem ciupercile în feliuţe. Apa în care au stat ciupercile se amestecă cu supa de pui, iar amestecul se pune într-o oală la fiert împreună cu bucăţile de carne. Dupa ce carnea a fiert se scoate şi se pune deoparte. În lichidul din oală se adaugă ghimbir şi se mai lasă la fiert 5 min,  după care ghimbirul se scoate. Se adaugă în supă branza toufu taiată bucăţi, muguri de bambus fâşii, carnea de pui fiartă şi ciupercile şi le mai lăsăm să fiarbă 5 min. Se adaugă apoi sosurile, vinul de orez, uleiul şi oţetul şi se condimentează cu cu sare, zahăr şi piper alb. Amidonul se dizolvă în apă şi se adaugă în supă. Se lasă la fiert 2-3 min până ce supa se îngroaşă după care se adaugă, în fir subţire, oul bătut. Se serveşte cu ceapa verde tăiată fâşii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here