Trei familii din oraşul Victoria au cerut Legislativului ajutoare financiare pentru a plăti servicii medicale. Aleşii urbei au analizat solicitările în şedinţa ordinară de joi, 29 august a.c., şi au alocat suma totală de  40.000 lei pentru cele trei cazuri.

1.500 lei pentru  Ionel Matei

Familia Nicula Vasile Dănuţ şi Vasilica Corina sunt părinţii micuţului Ionel Matei care are 2,6 ani. Băieţelul a fost diagnosticat cu boala oaselor de sticlă la vârsta de un an. În luna mai 2018 minorul a suferit primele fracturi la  antebraţe şi la membrele inferioare, iar medicii l-au diagnosticat cu osteogeneză imperfectă şi sclere albastre, adică ,,boala oaselor de sticlă”. Ionel Matei se află în evidenţele Spitalului Clinic de Copii din Cluj, la  secţia genetică, unde trebuie să se prezinte  pentru monitorizare şi control tot la 6 luni sau în caz de nevoie mai des. Venitul familiei Nicula este format doar din alocaţia de stat a băiatului de 150 lei pe lună. Tatăl minorului mai câştigă  muncind ca zilier, dar foarte puţin. ,,Am solicitat ajutor financiar de urgenţă pentru că trebuie să ajungem cu copilul la spitalul din Cluj Napoca, unde este luat în evidenţă. Medicii ne-au  recomandat efectuarea unor analize specifice afecţiunii, însă nu avem banii necesari” a explicat  tatăl copilului, Nicula Vasile Dănuţ. Această familie locuieşte pe strada Stadionului într-o singură cameră. Consilierii locali au fost impresionaţi de acest caz şi au decis să ajute copilul cu  suma de 1.500 lei.

1.000 lei pentru minorul Ianis David

O altă solicitare a fost făcută de  Nevolnicul Dorel, tatăl unui alt copil care are probleme de sănătate. Familia Nevolnicu are doi copii, unul de 4,6 ani şi altul de 5 luni. Băieţelul cel mare a fost diagnosticat la naştere cu Sindrom Klippel-Feil, însemnând întârzieri în dezvoltarea fizică şi pshihică şi cu probleme la coloana vertebrală.    Familia Nevolnicul locuieşte într-o cameră cu chirie pe strada Salcâmilor şi are un venit lunar de 1.410 lei, din care 600 alocaţiile  minorilor, 435 indemnizaţia de handicap a băieţelului şi 375 indemnizaţia de handicap pentru tatăl minorului. ,,Avem nevoie de acest ajutor de urgenţă pentru reevaluarea medicală a copilului la  Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş. În ultimele luni, copilul a fost internat la Spitalul Municipal Făgăraş şi la Spitalul Judeţean Braşov, însă la recomandarea medicilor trebuie să ajungem la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, dar nu avem posibilităţi financiare” a explicat tatăl copilului bolnav.  CL Victoria a alocat acestui caz 1000 lei de la bugetul local.

 1.500 lei pentru Măcărăscu Ionel

Măcărăscu Ionel este o persoană cu handicap grav, boala lui fiind descoperită în urmă cu 40 de ani, ,,poliatrită reumatoidă evolutivă’’ şi este imobilizat la pat. Bărbatul a solicitat ajutor financiar de la bugetul local pentru a-şi acoperi cheltuielile lunare care depăşesc venitul.  Măcărăscu Ionel are un venit lunar de 2.403 lei,  din care 640 lei este pensia de invaliditate, 500 lei indemnizaţie acordată persoanelor cu handicap grav şi 1.263 lei indemnizaţia acordată de către Primăria Victoria pentru persoanele cu handicap grav care au optat pentru plata indemnizaţiei în locul angajării unui asistent personal.  Aleşii urbei au repartizat bărbatului suma de  1.500 lei. (C.T.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here