Emoţie, lacrimi, aplauze, cuvinte de apreciere. Au fost ingredientele Premierei de Gală a filmului ,,Între Chin şi Amin” al regizorului Toma Enache organizat de Monitorul de Făgăraş, la Casa de Cultură Arpaşul de Jos.

  •   ,,Am avut 35 de locaţii în care am prezentat filmul, dar la Arpaşul de Jos a fost cu totul special. Am simţit emoţia sălii, doar la Piteşti am mai simţit aceste trăiri. Mulţumim organizatorilor, ziarul Monitorul de Făgăraş şi d-nei Lucia Baki, pentru acest eveniment deosebit” a spus regizorul Toma Enache.   
  •   ,,Filmul a ajuns la el acasă. Nu am fost la prea multe proiecţii ale filmului în ţară, dar în Ţara Făgăraşului am vrut să fiu prezent. Mi-am eliberat programul  pentru acest eveniment. Ce am simţit aici a fost emoţie pură, venită de la oamenii locului, mulţi dintre ei fiind cei care au suferit atunci sau urmaşii lor. Am fost mândru să o cunosc pe sora lui Ion Gavrilă Ogoranu şi să stau de vorbă cu dânsa. Le mulţumesc organizatorilor pentru acest eveniment special. Filmul ar trebui prezentat în şcoli ca tinerii de azi să cunoască istoria reală a noastră” a spus maestrul Constantin Cotimanis.
  • ,,Prezentarea filmului ,,Între Chin şi Amin” n-a fost un lucru simplu de organizat, dar ziarul Monitorul de Făgăraş se implică întotdeauna în evenimentele care promovează Ţara Făgăraşului, istorie, cultură, artă. Fiecare element inclus în organizare a fost apreciat de invitaţi şi imortalizat. Am văzut în sală oameni de toate vârstele, toţi având lacrimi în ochi la finalul proiecţiei, unii dintre ei declarând că n-au suportat atâta durere câtă a fost exprimată prin scenele din filmul regizorului Toma Enache. Mulţumim pentru prezenţă echipei regizorului Toma Enache, partenerilor fără de care acest eveniment nu se putea organiza, dar şi participanţilor care au fost în număr foarte mare.Aduc mulţumiri în mod special Comunei Arpaşul de Jos şi primarului Constantin Văcariu, care au fost o gazdă deosebită, iar implicarea lor în organizare poate fi un bun exemplu pentru mulţi” a spus Lucia Baki, directorul ziarului Monitorul de Făgăraş
  • În holul casei de cultură a fost amenajată o expoziţie despre Rezistenţa Anticomunistă din Ţara Făgăraşului cu fotografii şi documente CNSAS, care a fost apreciată de echipa regizorului Toma Enache, dar şi de participanţi.În ediţiile viitoare ale ziarului Monitorul de Făgăraş vom publica în exclusivitate interviuri cu regizorul Toma Enache, actorul Constantin Cotimanis, actorul  Dragoş Stoica   şi actriţa Kira Hagi, dar şi cu Constantin Văcariu, primarul comunei Arpaşul de Jos. Va urma. (Monitorul de Făgăraş)

 

2 COMENTARII

  1. Superb,asa ceva nu vedem decat o singura data in viata.Felicitari echipei de actori,regizorului TOMA GEORGE!Acest film ne-a aratat adevarul,de fapt o mica parte,din ce au trait romanii la inceputurile regimului comunist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here