•  Este deviza firmei de transport  persoane ,,Marius Tour”
  •   Două decenii de activitate pentru ,,Marius Tour”, firma patronată de Marius Muntean
  •   Marius Muntean, localnicul care n-ar da Victoria pentru niciun alt loc din Europa

 

Distanţa de peste 2000 km, atât cât măsoară  ruta Victoria-Roma,  nu mai este o problemă pentru localnici. O cursă regulată  a firmei Marius Tour  realizează transportul de peroane de la Victoria până în inima Italiei şi retur.  De aproape două decenii  firma  ,,Marius Tour” din Victoria  este cea mai apreciată  de parageri atât pentru condiţiile oferite, pentru siguranţă, pentru  continuitate şi promptitudine, dar mai ales pentru că respectă clientul. Această societate este patronată de Marius Muntean, un om al locului, îndrăgostit de oraşul de la poalele Făgăraşilor. Marius Munteanu s-a născut la Victoria, a copilărit aici şi nici nu vrea să plece vreodată din acest oraş.    Despre activitatea   firmei patronată de Marius Munteanu  s-a scris şi în Italia, când cel mai titrat ziar i-a dedicat mai multe pagini firmei de transport ,,Marius Tour”. Reporterii italieni au călătorit alături de pasagerii români şi au fost plăcut impresionaţi când la bordul autocarului s-a servit cafea şi coniac. În decursul timpului firma de transport ,,Marius Tour” şi-a extins activitatea  şi în domeniul transportului local şi regional de persoane. A obţinut liceenţă de transport pe plan local pe mai multe trasee din judeţul Braşov  şi a investit în parcul auto pentru a oferi clienţilor siguranţă şi confort. ,,Pentru noi clientul a fost pe primul loc, acesta trebuie să fie mulţumit de serviciile noastre” este deviza patronului  Marius Muntean.

 

Reporter: De când aţi intrat în acest domeniu de activitate şi de ce?

Marius Muntean: ,,De 19 ani desfăşor activitatea de transport internaţional. M-am orientat spre acest domeniu de activitate pentru că,  pe atunci,  era o lipsă acută de transport de persoane.  Primele curse pe care le-am făcut au  fost în Ungaria şi Germania, apoi, în perioada 2001 – 2002,  foarte mulţi localnici au emigrat în Italia şi atunci am renunţat la cursele de Ungaria şi Germania şi am început curse regulate în Italia. Pe vremea respectivă aveam un microbuz marca Mercedes care avea opt locuri. Zeci de curse am făcut cu acel microbuz. Aşa am început afacerea de familie. A urmat obţinerea licenţei de transport internaţional, o procedură de loc uşoară.  La început eu am fost şofer şi mai târziu am angajat şoferi profesionişti”.

Vârful afacerii, 2006-2007

Reporter: Care a fost cea mai bună perioadă  pentru afacerea dumneavoastră?

Marius Muntean: ,,În perioada 2006 – 2007 a fost cea mai bună perioadă, atunci am reuşit să achiziţionez două autocare noi, marca Volvo. Săptămânal aveam peste 100 de clienţi pe care îi duceam la Roma şi Firentze. Am făcut şi un program pe care clienţii l-au respectat. În fiecare zi de joi, la ora 20.00 autocarele  plecau din oraşul Victoria către Roma, iar duminica   plecarea se făcea  din Roma la ora 9.00. De aproape 20 de ani, cele două puncte de plecare fac legătura între familii şi prieteni. În perioada  2006 – 2007,  în ajunul sărbătorilor de iarnă şi în luna august nu făceam faţă cu  două autocare, eram nevoit să închiriez încă un autocar  pentru a satisface cererea clienţilor.  Abia făceam faţă, dar nu am vrut să pierd clienţii.  Preţul unui bilet a rămas aproape neschimbat de când am înfiinţat firma”.

Clienţii au devenit proieteni de familie

Reporter: Care este relaţia între administratorul firmei Marius Munteanu şi clienţii lui ?

Marius Munteanu: ,,În decursul anilor cu foarte mulţi clienţi m-am înprietenit. De câte ori merg în Italia îi vizitez. Aşa am devenit pentru clienţii mei un prieten de familie.  Când vin în concediu acasă,  sunt invitaţii mei”.

Reporter:  Revin acasă românii sau pleacă în Italia?

Marius Muntean: ,,În ultimii trei ani românii au început să vină acasă. Au muncit câţiva ani în Italia, au  realizat ce şi-au propus şi  revin acasă. Dacă stăteau în România nu puteau realiza nici în două generaţii ceea ce au făcut în câţiva ani de Italia. Am adus acasă multe familii care şi-au construit o casă şi  au început afaceri de familie cu experienţa şi pregătirea din Italia. Mă bucur că au reuşit şi mai mult este bine că aceste persoane  desfăşoară activităţi necesare pe plan local”.

Transport local pentru rutele din judeţ

Reporter: Care a fost cea mai grea perioadă prin care a trecut firma dumneavoastră?

Marius Muntean: ,,Criza din perioada 2015 – 2016 am resimţit-o, perioada respectivă a fost cea mai grea. Toată Europa a fost afectată. Clienţii  s-au plimbat mai puţin pentru că nu aveau bani decât pentru cheltuielile strict necesare”.

Reporter: De câţiva ani faci transport local, care sunt traseele?

Marius Muntean: ,,În perioada 2008 – 2012 am obţinut licenţa de transport interjudeţean pe ruta Victoria – Sibiu,  apoi am obţinut licenţă de transport judeţean şi local. În prezent facem transport de personae pe ruta: Victoria – Gara Ucea, Victoria – Făgăraş şi Victoria Braşov.

Îndrăgostit de oraşul natal

Reporter: Vă rog să-l caracterizaţi  pe Marius Muntean în câteva cuvinte?

Marius Muntean: ,,Nu mă caracterizez singur, însă vreau să spun că sunt acelaşi om şi nu mă voi schimba niciodată”.

Reporter: Sunteţi născut la Victoria şi n-aţi plecat niciodată din acest oraş.  Enumeraţi  câteva lucruri pozitive despre comunitatea din Victoria, dar  şi câteva negative?

Marius Muntean: ,,Sunt mândru că m-am născut în oraşul Victoria şi că trăiesc în acest oraş. Apreciez liniştea din comunitate şi fumuseţile locului. Deşi am avut posibilitatea să mă mut în alt oraş  nu am plecat, aici este locul nostru, casa noastră. Şi  cei care au plecat peste hotare abia aşteaptă să revină în oraşul natal. Le este dor de fiecare colţ din oraş şi vin acasă cu drag. Singurul lucru care mă deranjează foarte mult sunt gazele emanate de Purolite. Sunt nopţi în care nu poţi respira. Nu exagerez cu nimic, dar această societate ne ignoră, iar noi, localnicii,  suntem nevoiţi să suportăm gazele emanate de această societate”.

Drăguş şi Făgăraş,  ,,cuie” pentru transportatori

Reporter: Ce probleme sunt în domeniu de activitate pe care îl desfăşuraţi?

Marius Muntean: ,,Starea şoselelor lasă de dorit în Ţara Făgăraşului. O altă problemă cu care se confruntă şoferii  sunt  scoarurile de pe DN 1. Acestea ar trebui înlocuite cu marcaje rutiere. În multe sate din Ţara Făgăraşului s-au executat lucrări de apă şi canalizare, iar drumurile au rămas într-o  stare jalnică. În localităţile Drăguş lucrările s-au finalizat de mulţi ani, dar starea drumului este jalnică, carosabilul este  în valuri. Din cauza acestor drumuri cheltuim foarte mulţi bani pentru reparaţii, iar aceste cheltuieli nu se regăsesc în preţul biletului. În Municipiul Făgăraş am probleme cu staţiile de autobuz şi cu autogările”.

Reporter: În perioada sărbătorilor de iarnă firma de transport ,,Marius Tour” îşi ia o pauză.  Este benefică această  vacanţă?

Marius Muntean: ,Clienţii ştiu că în perioada sărbătorilor de iarnă, respectiv de Crăciun şi Revelion, facem pauză. Ultima cursă din acest an va fi în data de  19 decembrie a.c., din Victoria şi în data de 22 decembrie, plecăm de la Roma. În această perioadă asigurăm continuitate doar la cursa de la Gară. Sărbătorile creştine le petrec alături de familie pentru că în restul anului mereu sunt plecat. Profit de această perioadă din plin, ne distrăm, ne plimbăm şi ne întâlnim cu prietenii.

Reporter: Care este relaţia cu angajaţii din firma pe care o patronaţi?

Marius Muntean: ,,Suntem ca într-o familie. Alături de şoferi am format o echipă şi am învăţat un lucru, când te ocupi de transport de persoane  şoferii dau ,,tonul” pentru  realizarea celor mai bune servicii”. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here