Colegiul Național ,,Doamna Stanca” a găzduit joi, 19 decembrie a.c.,  tradiționalul Târg de Crăciun, eveniment care a început la ora 10.00.

  •  ,,Atât elevii, cât și profesorii colegiului nostru participă la acest eveniment, care se organizează în fiecare an, înainte de vacanța de Crăciun. Evenimentul oferă produse handmade care sunt realizate de elevii noștri și a devenit deja o tradiție. Este o activitate în care suntem implicați cu toții, atât elevi cât și cadre didactice, iar acest lucru ne oferă posibilitatea să extindem colaborarea profesor-elev dincolo de cadrul educației formale” a spus Corina Drăgoiu, directoarea Colegiului Național ,,Doamna Stanca” din Făgăraș.
  •  ,,Produsele sunt confecționate în mare parte din materiale reciclabile, costul investit în realizarea acestora fiind unul minim, iar rezultatul este unul spectaculos. Ne inspirăm după anumite site-uri pentru a avea un punct de pornire în confecționarea ornamentelor, însă elevii sunt extrem de creativi, punându-și amprenta prin adăugarea elementelor de originalitate. Foarte multe ornamente sunt unicat. Am lucrat cu diverse materiale și în diferite tehnici, spre exemplu pictură pe lemn în culori acrilice, colaj cu obiecte din natură (conuri de brad, crenguțe de brad, scoarță de copac), pictură pe suporturi din polistiren, origami etc. Este o plăcere să lucrez cu elevii atât de dedicați și talentați. Pe această cale le mulțumesc pentru efortul depus” a spus Adela Paraschiv, profesor de educație plastică, coordonatoarea evenimentului.
  • ,,Am participat și eu la acest eveniment împreună cu clasa a X-a C, fiind un eveniment care ne unește și ne aduce împreună la sfârșitul semestrului I, într-o atmosferă specială, de sărbătoare” a spus Laura Maria Oancea, profesoară de limba engleză.

O echipă de voluntari, alcătuită din 15 elevi, din diferite clase de liceu, a rămas după orele de curs să realizeze o parte a ornamentelor de Crăciun împreună cu directoarea Corina Drăgoiu și Anca Barbu, președinta Consiliului elevilor.

 

(Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here