Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi înlocuit anul acesta cu „Igloo Village”, o „construcţie” care va avea trei compartimente pentru cazarea turiştilor. La baza construcţiei de la Bâlea Lac va sta zăpada adunată din zonă. Reprezentanţii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac au transmis printr-un comunicat de presă, că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile ediţia 2019 – 2020 a Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac nu se mai poate desfăşura în condiţii normale, dar  nu au renunţat la proiect. Astfel,  va fi construit  ,,Igloo Village” , o „construcţie” ce va arăta aproape la fel cu „satelitul” de igluuri construit în sezoanele trecute în imediata apropiere a hotelului. Fiecare dintre cele trei compartimente ale construcţiei destinate  cazării oaspeţilor,  va avea  câte două camere cu pat dublu, un compartiment central, ce va face conexiunea cu fiecare corp  unde va fi amenajat restaurantul şi barul, precum şi un alt compartiment mai mic, care va avea rol de lobby.
La baza construcţiei de la Bâlea Lac va sta zăpada adunată din zonă, iar tehnologia ce va fi folosită la construirea Igloo Village va fi puţin diferită, în sensul că stratul de material şi pereţii complexului vor fi mult mai groşi iar multe dintre dotări şi decoraţiuni vor fi realizate prim sculptarea şi modelarea zăpezii. Este puţin surprinzător pentru iubitorii acestui proiect, dar situaţia impusă de Mama Natură nu ne-a permis să realizăm Hotelul de Gheaţă în acest sezon! Încălzirea globală a schimbat atât de repede condiţiile de iarnă în ultimi 10 ani la Bâlea Lac, astfel încât pentru noi este de necrezut ce evoluţie rapidă are fenomenul”, arată managerul proiectului, Arnold Gunter Klingeis.
Dacă nu va interveni nimic, lucrările de construire vor începe în această săptămână,  iar primii turişti vor putea fi cazaţi la finele lunii ianuarie.
În ceea ce priveşte Biserica de Gheaţă, lăcaş ce ar trebui să fie construit pentru al paisprezecelea an, deocamdată nu a fost luată nicio decizie. Totul depinde de aceleaşi condiţii meteorologice şi de cum vor evolua acestea. Dacă anotimpul de iarnă se va instala constant la Bâlea Lac, vom construi şi Biserica de Gheaţă în luna februarie şi vom putea invita preoţii la slujba de binecuvântare“, adaugă sursa citată.
În ultimii 15 ani, Hotelul de Gheaţă a fost construit la o altitudine de 2.034 de metri, iar temperatura din interiorul hotelului putea ajunge până la un minim de -2 grade C, în vreme ce temperatura din exterior ajunge la o medie de -15 grade C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here