Contribuabilii din Victoria s-au înghesuit să-şi plătească dările la bugetul local încă din prima zi din anul 2020 când s-a deschis casieria  primăriei. UAT Victoria a încasat la bugetul local  în prima zi de lucru nu mai puţin de  33.000 lei.  Cei mai harnici contribuabili au fost  pensionarii, cei  care an de an formează coadă la casierie  în primele zile  ale anului. Deşi reducerea de 10 % a cuantumului taxelor şi impozitelor este valabilă până la sfârşitul lunii martie, persoanele vârstnice ţin să-şi  plătească dările  în primele zile din noul an.   Prima zi de colectare a taxelor şi impozitelor locale a fost, luni, 13 ianuarie 2020, începând cu ora 10.00. Casieria de la Serviciul taxe şi impozite locale este deschisă de luni până joi de la 8.00 până la 16.00, iar vineri de la 8.00 la 12.00.

În primele zile, coadă la casierie

În prima zi din 2020  la casieria Primăriei Victoria s-au prezentat 322 de persoane şi s-a încasat 33.000 de lei. Primul plătitor din 2020  a fost un tânăr care şi-a achitat  impozitul pentru maşină. Coadă la casierie s-a format  şi în ziua de marţi, 14 ianuarie 2020,  când s-au înregistrat peste două sute de persoane care şi-au achitat integral impozitele şi taxele locale, astfel la buget s-au colectat peste 30.000 lei.  Persoanele care îşi achită taxele şi impozitele pentru anul 2020 au obligaţia, acolo unde este cazul,  să plătească  şi datoriile restante.  Prioritare sunt, conform prevederilor legale, amenzile care trebuie achitate  îmaintea taxelor şi impozitelor.

10 % reducere până în data de 31 martie 2020

Plata dărilor faţă de bugetul local se poate face  integral sau parţial. Dacă se plăteşte integral până la data de 31 martie 2020, contribuabilii beneficiază de o reducere de 10% din valoarea totală a impozitelor. Pentru  anul  2020 impozitele şi taxele nu s-au majorat la Victoria, dar conform  Legii 227 din 2015, la valoarea acestora se aplică inflaţia. Taxele şi impozitele locale au fost stabilite în şedinţa din data de 25 aprilie 2019 când s-a emis HCL 59/2019.

  •  Pentru o garsonieră de pe strada Victoriei din  blocul 5, impozitul pe clădire este de 65 lei, iar impoziitul pe teren este de 6 lei.
  •  Pentru un apartament cu două camere de pe strada Negoiu, impozitul  este de 113 lei, iar impozitul pe teren este de 10 lei.
  •  Pentru un apartament cu trei camere de pe strada Piaţa Parcului se plăteşte un impozit de 134 lei, iar impozitul pe teren este de 38 lei.
  •  Pentru un apartament cu patru camere de pe strada Primăverii, impozitul datorat este de  239 lei, iar impozitul pe teren este de 21 lei.
  •  Pentru o casă de pe strada Chimiştilor, impozitul este de 273 lei, iar impozitul pe teren este de 36 lei.

,,Nu mă grăbesc, mai am timp până la sfârşitul lunii martie’’

  •   ,,În 14 ianuarie 2020, am plătit doar factura de apă şi factura pentru serviciile de salubritate. Dările către bugetul local le voi plăti în luna februarie 2020. M-am interesat cât am de plată şi luna viitoare voi achita datoriile. Nu s-au majorat taxele, dar s-a aplicat indexul inflaţiei. Din ce îmi amintesc, anul trecut  am plătit peste 750 lei, iar în acest an am de achitat suma de 800 de lei. Aproape 600 de lei este impozitul pe clădire,  100 lei impozitul pe teren, impozitul pe maşină, la care se mai adaugă taxa pentru garaj şi taxa pentru întreţinere cimitir’’ a spus Mihaela Hileagă de pe strada Moldoveanu.
  •   ,,Reducerea de 10% nu este mare, dar aşa ne-am obişnuit să ne achităm datoriile către bugetul local în prima parte a lunii ianuarie 2020. Am de achitat impozitul pentru apartament, garaj şi maşini’’ a spus Bita Grigore de pe strada Grădinarilor.

Scutiţi de la plata impozitelor şi taxelor locale

Persoanele cu grad de  handicap sunt scutite de la plata impozitelor pe clădiri şi teren. În Victoria, 96 de persoane beneficiază de scutiri pentru plata impozitului pe clădiri şi teren, alte 41 de persoane sunt scutite de la plata impozitului pentru mijloacele de transport. Şi patru  veterani de război şi 17  persoanele deportate mai beneficiază de aceste scutiri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here