Pentru nu avea probleme cu coronavirusului, Consiliul Judeţean Braşov a făcut provizii de măşti. Mai exact, zilele trecute, administraţia judeţeană a semnat un contract în valoare de 2.142 de lei (inclusiv TVA) cu firma Romedica SRL din localitatea Roman (judeţul Neamţ). Prin acest contract sunt achiziţionale 400 de măşti (la preţul de 5,35 lei bucata cu tot cu TVA) pentru protecţia impotriva factorilor biologici din mediul înconjurator. Conform datelor disponibile pe platforma electronică de achiziţii publice, masca este produsă pentru a se potrivi oricărui tip de faţă cu un grad optim de filtrare. „Este flexibilă – se potriveşte oricarui tip de faţă; spaţiu larg de respiraţie; nu afectează în nici un fel vizibilitatea; fixare perfectă pe faţă, fără goluri care să permită perticulelor mici să fie inhalate; confort sporit“, au precizat cei de la Romedica.

Măşti de 10 ori mai scumpe

Şi Primăria Făgăraş a achiziţionat măşti, dar de 10 ori mai scumpe decât preţul plătit de forul judeţeam. Primăria Făgăraş a achiziţionat ,,măşti  de protecţie respiratorie/măşti de gaze”  de 5.200 euro. În data de 28 februarie 2020,  a fost înregistrată achiziţia, ofertantul ales fiind SC Global Equipments  SRL din Craiova. Primăria a comandat 500 de măşti, pentru fiecare bucată plătind 50 de lei, bugetul alocat fiind de 25.000 lei fără TVA, respectiv 5.200 euro.    Conform descrierii  (DA25156177 platforma SICAP): ,,Grad Ridicat de protecție împotriva gripei A ** Mască de tip antivirus de tip A N1 -H1. Modelul unic validat. Clapeta de unica utilitate FFP2. Filtru alb HEPA si supapă respiratorie.  Prevazuta cu lamela de metal pentru a se adapta la septul nazal. Conform cu: Marcajul CE: o directivă 89/686 / CEE privind echipamentul personal de protecție. (Organismul notificat: 0086) EN 149: 2001  Prezentarea în cutii de 10 de unități”. Reprezentanţii primăriei n-au explicat cui vor fi repartizate măştile achiziţionate.

1 COMENTARIU

  1. Treaba facuta ca de obicei fara cap si pe jumatate; in loc sa cumpere masti si pentru institutiile aflate sub autoritate,avand in vedere pretul derizoriu,cumpara 400 de masti,cand,de exemplu,se puteau cumpara lejer 2000 de masti ,cate ar fi aproximativ necesare pentru tot sistemul ;iata cum se materializeaza mult trambitata eficienta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here