• 14 persoane infectate la Braşov
• 459 de persoane din Braşov erau ieri în izolare la domiciliu
• Spitalul de Boli Infecţioase Braşov aşteaptă testele promise de la nivel naţional

O angajată a Trezoreriei Braşov infectată

Printre persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în cursul zilei de ieri se află și o angajată a Trezoreriei Brașov.  Directorul instituției, Lucian Voinescu,  a declarat că s-a luat decizia dezinfecției biroului în care lucra aceasta  și a trimis în izolare la domiciliu 39 de angajați ai DGFP Brașov care au intrat în contact cu femeia infectată. “Au fost dispuse, ca măsuri imediate, dezinfecția tuturor spațiilor din cadrul DGRFP Brașov, izolarea la domiciliu a angajaților care au avut contact cu persoana diagnosticată pozitiv, informarea structurilor din subordine pentru adoptarea oricăror măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19). Conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală urmărește cu atenție evoluția situației actuale și întreprinde toate măsurile necesare astfel încât atât contribuabilii, cât și angajații, să fie în siguranță în unitățile fiscale”, informează ANAF.
Fiscul reamintește contribuabililor că pot plăti taxe sau transmite declarații utilizând metode de comunicare la distanță prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declarațiilor și obținerea de informații), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Şi o farmacistă a fost depistată pozitiv

O farmacistă din Braşov a ieşit pozitiv la testul de infecţie cu coronavirus. Informaţia a fost confirmată de Mirela Zamfirescu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov. Este vorba despre o angajată care lucrează la o farmacie Dr. Max de pe strada Republicii, care a intrat în contact direct cu pacientul sosit de la Boston, alături de care a fost la o petrecere.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Mirela Zamfirescu, a confirmat, potrivit Agerpres, că testele pentru respectiva farmacistă au indicat, marţi, că ea este infectată cu COVID. Femeia este internată în spital, cu simptomatologia specifică infecţiei cu COVID-19.  Conform preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Braşov, femeia a fost în concediu în ultimele zile şi doar „a trecut pe la colegi, unde nu a stat mai mult de 10 minute“, aceştia aflându-se, în prezent, în autoizolare. Potrivit Mirelei Zamfirescu, lanţul respectiv de farmacii a luat decizia închiderii, în total, a opt unităţi din Braşov pentru dezinfecţie în cursul zilei de miercuri. Începând de joi, nu vor mai fi deschise decât patru unităţi din Braşov din cadrul lanţului, din cauza lipsei de personal, a mai precizat sursa citată.
„Suntem în prima linie şi ar fi bine ca toţi farmarciştii să fim testaţi, să se aloce sume de la buget în acest scop”, a mai afirmat Mirela Zamfirescu.

 

76 de persoane aflate în carantină la Braşov

Per total, la nivelul judeţului Braşov, ieri erau 76 de persoane aflate în carantină şi 459 de persoane erau autoizolate şi monitorizate la domiciliu. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Spitalul de Boli Infecţioase încă mai aşteaptă testele promise de la nivel naţional

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov au transmis ieri că „în acest moment există 2.000 de recoltoare la nivelul unităţii medicale“. Având în vedere că au apărut informaţii conform cărora unii suspecţi de infecţie au aşteptat patru-cinci zile până la sosirea rezultatelor testului, Spitalul de Boli Infecţioase a precizat ieri că „probele recoltate sunt trimise, în baza unui contract, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino» din Bucureşti, iar rezultatele sosesc, în general, după o zi, în funcţie şi de gradul de încărcare al laboratorului respectiv“. Această declaraţie vine în contextul în care săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, a declarat că şi la Braşov se vor face teste rapide pentru verificarea infecţiilor cu noul coronavirus, şi că pe lângă cele 100 de teste achiziţionate de CJ (care între timp s-au terminat), la Braşov vor mai ajunge alte 21.000 de teste. Deocamdată însă, Spitalul este încă în aşteptarea celor 21.000 de teste despre care vorbea săptămâna trecută Veştea. „Laboratorul de biologie moleculară de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov urmează să primească kit-uri de testare coronavirus, care au fost achiziţionate la nivel naţional“, se arată într-un comunicat transmis ieri de Instituţia Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a putut preciza însă când exact vor sosi aceste teste. Între timp, Asociaţia „Zi de Bine“ şi Fundaţia Comunitară Braşov au căutat să achiziţioneze pentru Spitalul de Boli Infecţioase 1000 de teste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here