Inspectoratul Judeţean Şcolar Braşov are un nou inspector general şcolar. Decizia a fost emisă de Ministerul Educaţiei prin semnătura directorului general de la Resurse umane din minister, Daniela Bogdan, la data de 19 martie 2020, uzându-se de  Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3667/19.03.2020. Adresa a fost înregistrată la IŞJ Braşov în data de 20 martie a.c. Ariana Oana Bucur a fost înlocuită astfel cu Ovidiu Florin Tripşa, directorul de la colegiul Meşotă din Braşov, care a fost detaşat pe această funcţie. Numirea a avut la bază Ordinul ministrului 3671/19.03.2020 care specifica ,,în interesul învăţământului”.  În plină criză COVID-19, conducerea din ministerul Educaţiei se ocupă de numiri în funcţii. Contractul de management al Arianei Bucur a expirat la data de 20 martie 2019 şi a fost prelungit încă un an, până la 20 martie 2020. Surse din IŞ Braşov sunt de părere că unul dintre inspectorii generali adjuncţi puteau îndeplini atribuţiile aferente funcţiei de inspector general şcolar prin delegaţie pe perioada stării de urgenţă.  Ariana Bucur a ocupat funcţia de inspector general şcolar încă din 2012, cu mici întreruperi. Inspectori şcolari adjuncţi la IŞJ Braşov sunt Michaela Judele şi Ion Negrilă.

  •  Michaela Judele, inspectorul şcolar general adjunct, spune că i-a surprins decizia ministerului. ,,Nu-l cunosc personal pe dl Tripşa, dar am vorbit la telefon. În IŞJ Braşov avem un program bine stabilit în această perioadă, ţinem legătura cu profesorii şi directorii şcolilor din teritoriu, participăm la videoconferinţe. D-l Tripşa n-a mai lucrat în inspectorat, dar prin această numire poate pierde funcţia deţinută la colegiul Meşotă. Orice numire este valabilă doar până la încheierea anului şcolar în curs, respectiv până la 31 august 2020” a spus inspectorul general adjunct Michaela Judele.
  • ,,Este inadmisibil ca în situații de criză cum este cea pe care o traversăm, în timpul Stării de Urgență, unii oameni să fie în continuare preocupați de funcții și numiri politice. Este revoltător ca în perioada aceasta în care oamenii sunt îngrijorați pentru traiul zilei de mâine, pentru locurile de muncă și pentru sănătatea lor și a familiilor lor, politicienilor le pasă de funcții. Astăzi, funcțiile nu mai au valoare! Am crezut, în mod sincer, că toți oamenii politici au lăsat la o parte lupta surdă pentru funcții, dedicându-se comunităților lor. Se pare că m-am înșelat. Astăzi, prin ordin ministerial, a fost înlocuită doamna Ariana Bucur, din funcția de inspector școlar județean. Doamna Ariana Bucur este, înainte de toate, un dascăl dedicat, pregătit și un manager excelent. În exercitarea funcției de inspector a acționat tot timpul cu responsabilitate și cu respect față de toți colegii dascăli. Îi mulțumesc, în numele tuturor colegilor mei, pentru activitatea depusă la inspectoratul județean. Nu înțeleg însă pornirea unor oameni, fără frică, fără discernământ, care în perioadă de criză, de urgență națională, să fie preocupați de funcții și nu de oameni. Așa ceva nu înțeleg și nici nu vreau să judec” a scris Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, într-un mesaj pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here