Nouă cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov sunt în autoizolare după ce au intrat în contact cu un pacient pe care l-au îngrijit și care ulterior a fost confirmat cu CoVID-19. Confirmarea vine din partea președintelui COnsiliului Județean Brașov, care a susținut azi o videoconferință.

„Nouă persoane de la UPU – medici, asistente, infirmiere, au intrat în contact cu un pacient, despre care nu se știa că are acest virus. Ulterior a fost testat pozitiv. Personalul de la UPU a fost, de asemenea, testat și toți cei nouă au ieșit negativ, însă se află în autoizolare“, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov.

O altă situație de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, este cea în care opt angajați au avut diverse contacte cu persoane confirmate cu CoVID-19. Și acestea au fost testate și au ieșit negativ, însă, și ei respectă perioada de autoizolare.

În ceea ce privește testarea, inclusiv a cadrelor medicale, Adrian Veștea spune că aceasta se face după un algoritm stabilit la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică și că prioritari sunt contacții simptomatici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here