Localnicii din satele Şona şi Râuşor din comuna  Mândra au avut surpriza să se trezească la poartă cu o delegaţie formată din primarul comunei, Şerban Ioan Taflan, şi angajaţi ai primăriei, care le-au împărţit pachete cu materiale de protecţie împotriva coronavirusului. ,,A fost o surpriză pentru noi, mai ales în această perioadă când stăm în casă, iar la televizor aflăm doar veşti triste. Ne este teamă de ce se va întâmpla. Ne dorim să nu ajungem ca în Italia unde trăiesc mulţi români şi unde este mare jale. N-am prea văzut mulţi primari care să bată din poartă în poartă aşa cum face primarul comunei noastre” a spus un localnic de 70 de ani.

Pachet cu 3 măşti, 50 perechi de mănuşi

Campania de împărţire a materialelor de protecţie împotriva coronavirusului în comuna Mândra a demarat joi, 26 martie a.c., cu satele Şona şi Râuşor. Primarul comunei Şerban Ioan Taflan  a bătut din poartă în poartă pentru a împărţi fiecărei familii câte un pachet cu materiale de protecţie împotriva coronavirului. Fiecare pachet conţine 50 de perechi de mănuşi de unică folosinţă (100 bucăţi), 3 măşti de protecţie, 2 formulare cu declaraţia pe proprie răspundere conformă cu Ordonanţa Militară nr. 3 cu care se poate ieşi din casă şi un bilet pe care sunt trecute numerele de telefon la care localnicii pot apela în caz de nevoie, telefonul mobil al primarului Şerban Ioan Taflan şi telefonul Primăriei Mândra. Campania de împărţire a materialelor de protecţie va continua în acelaşi mod în zilele următoare şi în satele Mândra, Ileni, Toderiţa.

  • ,,Am comandat 5000 de măşti şi am primit până în prezent 1450 bucăţi, urmând să primim şi restul comenzii. O mască a costat 4,36 lei şi au fost plătite din banii de la bugetul local” a spus primarul Şerban Ioan Taflan.

 

Primarul şi 5 consilieri locali au cumpărat 60.000 de mănuşi de unică folosinţă  din banii lor

Este lăudabilă iniţiativa primarului de la Mândra, Şerban Ioan Taflan,  care împreună cu 5 consilierei locali au achiziţionat 60.000 de mănuşi de unică folosinţă (30.000 perechi) din banii proprii. Consilierii locali sunt Sbârneciu Dorel, Morar Emil, Cocan Ciprian, Chelemen Gheorghe şi Bălan Ioan.

  • ,,Nu este de glumit cu acest virus, iar localnicii au luat în serios epidemia COVID-19. Oamenii stau în casă şi ies doar când au absolută nevoie. Am intervenit şi la patronii magazinelor din sate pentru a-şi modifica programul astfel încât să aibă magazinele deschise şi între orele 11.00 şi 13.00. Poliţiştii din comună patrulează prin sate şi anunţă sătenii să rămână în case. Pentru această acţiune n-am ţinut cont de partide şi astfel am reuşit să ne mobilizăm şi să ajutăm comunitatea. Cei cinci colegi din consiliul local s-au implicat şi împreună cu ei am cumpărat aceste materiale de protecţie. Mănuşile comandate le-am plătit din banii noştri şi ne-au costat 5000 de lei” a mai spus primarul comunei Mândra, Şerban Ioan Taflan.
  • În comuna Mândra mai sunt în izolare la domiciliu 4 familii, 2 în Mândra şi câte una în Şona şi Râuşor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here