Pentru a-şi continua activitatea în România, Purolite SRL din Victoria depinde de combinatul Viromet SA care deţine staţia de tratare a apelor industrale uzate şi în care se face epurarea.  Contractul comercial dintre cele două societăţi, vecine de altfel la Victoria, expiră în luna mai 2020. Acest contract a fost încheiat în mai 2005, în urmă cu 15 ani,  şi de atunci n-a mai fost actualizat. Viromet a cerut renegocierea acestui contract, dar până în prezent Purolite n-a răspuns solicitării, aşa cum explică Ioan Niculae de la Viromet. În schimb, încă de anul trecut, Purolite a iniţiat o campanie agresivă faţă de Viromet pentru a obţine prelungirea acestui contract fără modificări. Ion Niculae acuză acţionariatul de la Purolite SRL de şantaj şi spionaj economic.

  •  Ioan Niculae: ,,Dacă nu au o problemă foarte serioasă  de ce plătesc sute de mii de euro pentru spionaj? Vorbim şi de trafic de influenţă agresiv la oficialităţile judeţului şi de pe plan local pentru a obţine avize”.

Aşa cum mai susţine Ioan Niculae, acţionarii Purolite au apelat la firma Interdiligence Investigations SRL, care la rându-i a angajat detectivi pentru a-l urmări pas cu pas.

  • ,,Treaba cea mai josnică a început din iulie anul trecut când Purolite – personal Jacob Brodie şi  Steve Brodie s-au înţeles  cu această aşa zisă firmă de investigaţii să strângă date compromiţătoare  despre mine, fetele mele,  Niculae Adina şi Fratea Anca, despre fosta soţie (???  de ce ???), actuala soţie, Mihai Călinescu – Administrator Viromet, Jianu Nicolae-Director general, Cadar Marcel – Director general Interagro SA, Mirea Marin – consilier Interagro SA, şi,   căutau cu ardoare,  dacă am legături cu lumea interlopă, dacă am legături politice. Acest ultim aspect l-am aflat din suplimentul de investigaţii solicitat ulterior. Au făcut filaj,  maşina B-87-ZCC s-a ţinut după mine timp de peste 3 săptămâni. M-au urmărit  inclusiv la vizitele oficiale făctute cu conducerea unei firme din Israel,  la Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Agenţia Naţională de Resurse Minerale. Scopul lor principal era acela de a găsi elemente compromiţătoare despre mine, despre cineva din familia mea sau despre colaboratori ai mei, ca să mă poată santaja pentru ca eu să accept  prelungirea unui contract din 2005 şi care expiră acum, în luna mai” a susţinut Ion Nicolae.

 Intimidare prin prezenţa Şefului agenţiei economice a SUA la Bucureşti

  •   ,,Nu sunt singurele fapte de santaj încercate de Purolite. Şi conducerea Viromet a fost târâtă  la tot felul de întâlniri din care noi  trebuia să  înţelegem că ei sunt susţinuţi de cineva din Ambasada SUA. Au fost întâlniri  cu Prefectul Judeţului Braşov, cu ministrul  Mediului, Gavrilescu Graţiela, care neştiind că  Mihai Călinescu, administratorul Viromet, cunoscând foarte bine legea şi fiind fost cadru militar,  a încercat să-l ameninţe, folosind prezenţa unui reprezentant al ambasadei SUA la întâlnire,  respectiv şeful agenţiei economice a SUA la Bucureşti. Toate acestea şi multe altele vor fi prezentate procurorului de caz la Parchetul de pe lângă Judecăoria Braşov cu ocazia cercetării acestei acţiuni de spionaj economic şi nu numai în scop de santaj” a mai declarat Ioan Niculae.

SC Purolite SRL Victoria produce   răşini schimbătoare de ioni pe bază de copolimer DVB-STIREN şi produse farmaceutice cu suport de răşină  schimbătoare de ioni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here