Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, sâmbătă, că Ordonanţa Militară nr. 7 prevede inclusiv faptul că personalul Gărzii Forestiere, al MAI şi al MApN vor participa la acţiuni de control pentru a preveni infracţiunile silvice.

„La solicitarea domnului ministru al mediului, apelor şi pădurilor, domnul Costel Alexe, am introdus în ordonanţa militară un articol pentru a preveni infracţiunile silvice în această perioadă, în sensul că personalul Gărzilor Forestiere teritoriale şi judeţene sau cu atribuţii de control sau de pază pe linie silvică vor participa în dispozitivele de ordine publică şi control al circulaţiei pe toate drumurile publice – din zona de competenţă, evident – împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale, în vederea desfăşurării activităţii şi controalelor specifice pe linie de control silvic. Am stabilit cu domnul ministru următorul lucru: controalele specifice se vor face în punctele de control existente, în funcţie de personalul disponibil, la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuţii de control şi de pază pe linie silvică”, a precizat Vela la sediul MAI.

1 COMENTARIU

  1. Nu controlati pe cel cu caruta cu trei surcele…..controlati sutele de trenuri marfare cu 60 de vagoane pline cu busteni,verificati mafia lemnului din Moldova,Cluj,Maramures,unde sunt omorati padurarii,nu pe ala care „FURA”niste vreascuri pentru foc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here