Al cincilea deces înregistrat  la Braşov este o asistentă de 58 de ani de la Spitalul Militar.  Decesul s-a produs sâmbătă noaptea  la un spital suport din Bucureşti, unde pacienta din Braşov fusese transferată încă din 6 aprilie, pentru că starea ei se agravase.  Potrivit datelor de la Ministerul Sănătăţii, asistenta a fost contact al soţului ei, care şi el se află internat într-un spital din Braşov, pentru tratament. Informarea făcută de Grupul de Comunicare Strategică arată că, la Braşov, asistenta a fost internată iniţial la Spitalul de Pneumoftiziologie, unitate suport pentru pacienţii cu coronavirus. De acolo, ea a ajuns, pe 6 aprilie, la Spitalul Militar Braşov – Secţia ATI cu diagnosticul de pneumonie COVID-19 şi în aceeaşi zi a fost transferată de urgenţă la Spitalul Colentina Bucureşti cu insuficienţă respiratorie. Ea a decedat pe 11 aprilie, având şi alte comorbidităţi, respectiv arteroscreloză şi obezitate. La momentul când a ajuns la Bucureşti, asistenta avea deja plămânii afectaţi în proporţie mare, spun medicii. Iniţial, ea fusese diagnosticată şi cu gripă. Vineri, în timp ce era internată la Bucureşti, pentru că dădea semne că se simte mai bine, medicii au detubat-o, dar starea ei s-a înrăutăţit brusc. Sâmbătă dimineaţa, după ora 2.00, ea s-a stins.

  •  „Respectând toate regulile definiţiei de caz, la primele simptome, a aplicat procedura în vigoare, a apelat la 112, şi-a anunţat colegii că urmează să fie internată în Spitalul de Infecţioase. Împreună cu soţul şi fiica lor, au fost spitalizaţi şi trataţi cu atenţie. La câteva zile devenea brusc dispneică, investigaţiile paraclinice anunţau un declin al stării de sănătate, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, prin grija colegilor de la SMURD. A fost înconjurată cu colegialitate şi deplină atenţie, reacţionase uimitor de bine la tratamentul aplicat, în conformitate cu toate ghidurile în vigoare, fiind chiar si detubată ieri! Bucuria unui caz cu evoluţie favorabilă a fost brusc întreruptă, inima ei a refuzat să mai bată, după ce s-a oprit în zorii zilei de 11 aprilie 2020! Drum lin spre Veşnicie, în Împărăţia Cerurilor!”, a scris, pe facebook, directorul Spitalului Militar „Regina Maria” Braşov, col. prof. dr. Alexandru Keresztes.

Explicaţiile DSP despre decesele din Braşov

Reamintim că primul deces este un pacient în vârstă de 81 de ani care a fost internat într-o secţie NON COVID, din cauza unei complicaţii a diabetului zaharat, dar a murit la ATI, pe 7 aprilie, răpus de coronavirus. Al doilea deces înregistrat este un pacient din Braşov, grav bolnav, care a fost confirmat cu COVID şi ulterior a fost transferat la spitalul Sf. Gheorghe, unde a şi murit.

  • „În perioada 22.03-24.03.2020, pacientul a fost internat în secţia Interne 3 Tractorul a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, în salon cu un alt pacient, care ulterior a fost confirmat pozitiv COVID-19. În momentul confirmării colegului de salon, în data de 27.03.2020, pacientul în vârstă de 60 de ani a fost contactat şi a intrat in izolare la domiciliu. În data de 03.04.2020 a fost confirmat pozitiv COVID-19, proba sa fiind analizată la Real Time PCR în laboratorul de biologie moleculară al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov. În data de 04.04.2020, orele 00:30, pacientul a fost internat la Spitalul de Neurologie Braşov. În data de 07.04.2020, a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Gheorghe (desemnat în aceeaşi zi drept spital-suport COVID-19 pentru judeţul Braşov), secţia ATI, cu diagnostic: pancreatită acută cu tendinţă de abcedare; pneumonie interstiţială cu COVID-19; insuficienţă respiratorie acută. În data de 08.04.2020, orele 13:38, pacientul a decedat în secţia ATI. Condiţii medicale pre-existente: tumoră de cap de pancreas; diabet zaharat insulino-dependent; HTA; ulcer gastric operat“.
    Doi pacienţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, internaţi la secţia Chirurgie II, au decedat sâmbătă. Testele de CoVID-19 făcute celor doi, pe 8 aprilie, au ieşit pozitive. Cei doi pacienţi, ambii cu diabet zaharat şi gangrene, au fost internaţi al aceeaşi secţie cu primul pacient din Braşov decedat, după ce a fost testat pozitiv. Toţi cei patru pacienţi decedaţi aveau diferite afecţiuni pre-existente, după cum au precizat autorităţile. Potrivit anunţului făcut sâmbără seară de Grupul de Comunicare Strategică, cei doi pacienţi din Braşov care au decedat prezentau următoarele aspecte:
    cazul 3: Bărbat, 65 de ani, Braşov. Data internării: 01.04.2020 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, secţie Chirurgie II, pentru gangrena umedă diabetic. A fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. Data recoltării: 08.04.2020; Data confirmării: 09.04.2020. ; Data decesului: 10.04.2020.
    Condiţii medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II, angiopatie periferica, polineuropatie, obezitate, cardiopatie ischemica, IMA vechi.
    Cazul 4: Bărbat, 72 de ani din judeţul Braşov. Internat in Spitalul Clinic Judeţean Braşov, secţie Chirurgie II, pentru gangrena antepicior bilateral, Insuficienţă hepato-renală cronică, Insuficienţă arterio-venoasa cronică. A fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. Data recoltării: 08.04.2020. Data confirmării: 09.04.2020 Data decesului: 10.04.2020. Condiţii medicale pre-existente: insuficienţă hepato-renală cronică, DZ tip II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here