În comuna Lisa au fost izolaţi la domiciliu pe perioada stării de urgenţă 25 de persoane, dar mai sunt numai două persoane în carantină.  ,,În prezent mai avem 2 persoane în carantină, dar care ies din izolare astăzi, 13 aprilie. Am avut 25 de persoane în autoizolare, dar au ieşit în data de 7 aprilie a.c.” a spus primarul comunei, Gheorghe Moga.

Se spală străzile cu clor

Primăria Lisa va spăla cu clor pentru a treia oară străzile din comună. Acţiunea se va desfăşura marţi, 14 aprilie a.c..

  • ,,Am achiziţionat o tonă de clor prin firma care se ocupă de potablizarea apei potabile din comună. Spălăm toate străzile din satele comunei Lisa cu două maşini care au pompe, una fiind maşina de pompieri. Am mai avut încă două astfel de acţiuni” a spus primarul comunei, Gheorghe Moga. Primăria a achiziţionat şi materiale de protecţie împotriva COVID-19. Aşa cum susţine primarul Gheorghe Moga, au fost cumpărate de la o firmă din Făgăraş 500 de măşti chirurgicale şi 200 perechi de mănuşi. ,,Nu sunt suficiente, dar vom mai cumpăra în funcţie de situaţie” a spus primarul.

Vârstnicii din comună pot cere sprijin de la primărie

Angajaţii din primărie au stabilit şi persoanele de peste 65 de ani din comună care ar avea nevoie de sprijin în această perioadă. ,,Avem în comună 300 de vârstnici dintre care 30 nu au copiii lângă ei. Dar nu am fost solicitaţi pentru a-i ajuta. Am stabilit zilele de marţi şi miercuri când angajaţii din primărie pot merge la domiciliul lor pentru a-i ajuta la cumpărături. Nu am primit deocamdată nicio solicitare în acest sens. Am pus la dispoziţia lor telefoanele primăriei unde pot cere sprijin localnicii” a adăugat primarul comunei Lisa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here