Primăria Lisa avea în derulare mai multe investiţii, care aveau ca termen de finalizare în această perioadă. Este vorba despre proiectele finanţare prin PNDL şi Fondul Naţional de Investiţii. Aşa cum susţine primarul Gheorghe Moga, unele dintre ele sunt blocate prin deciziile finanţatorului, dar altele pot fi finalizate în cursul lunii mai.

Podul de la Ciocea gata de predare

Podul de la Ciocea este investiţia realizată prin PNDL, care a fost finalizată.

  • ,,Lucrările au fost finalizate şi urmează să preluăm obiectivul de la constructor. În aceste zile trebuie să vină la faţa locului şi proiectantul pentru a verifica lucrările. În funcţie de aceasta vom semna procesul verbal de predare-primire” a explicat primarul comunei.

Finanţare blocată prin desfiinţarea FNI

O investiţie aşteptată de localnici era modernizarea drumului ce leagă localitatea Breaza de mănăstirea de la Breaza. Este vorba despre o investiţie în valoare de 9 milioane de lei finanţată prin Fondul Naţional de Investiţii.

  • ,,A fost aprobată investiţia, s-a făcut licitaţia şi urma să înceapă lucrările la cei 3,8 km de drum. Au fost şi contestaţii la licitaţie care erau pe rol. Numai că prin OUG emisă în 6 ianuarie 2020, Fondul s-a desfiiţat. Acum căutăm alte surse de finanţare” explică primarul Gheorghe Moga.

Lucrări de asfaltare la străzi

O altă investiţie care aşteaptă să fie demarată se referă la modernizarea drumurilor din intravilanul comunei.

  • ,,Lucrările la DC 75 ce leagă Lisa de Plaiul Lisei sunt în derulare. Mai avem de aplicat stratul de uzură de 4 cm. Urmează să vină firma care lucrează la acest drum să finalizeze lucrările. Starea de urgenţă a blocat firmele de construcţii. În localităţi mai sunt de asfaltat 700 mp de drum care pot fi finalizaţi în următoarea perioadă.  Preconizez ca până cel târziu la 1 iunie lucrările să fie finalizate. Pentru aceste proiecte avem finanţarea asigurată” a mai spus primarul comunei, Gheorghe Moga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here