Johannes Klein, preotul Bisericii Evanghelice din Făgăraş, a adus  un transport de 20 tone de cartofi din Germania la Făgăraş. ,,Cantitatea de cartofi va ajunge în cartierul Combinat din Făgăraş unde sunt multe familii care au nevoie de alimente. Le-am scris la doi  fermieri din Germania, Ottmar Rudert (Ostheim) și Günter Rüddenklau (Westuffeln) și ei au fost deschişi şi au trimis cele 20 tone de cartofi.   Cei doi fermieri germani, organizează de 13 ani  convoiuri cu ajutoare către România, Republica Moldova și Ucraina”, a explicat Johannes Klein.  Camionul   cu ajutoare a ajuns în România   pe 16 aprilie şi a fost descărcat luni, 20 aprilie. Fermierii germani  vor mai trimite şi o tonă de făină şi 2 tone de zahăr.

  •  „În această primăvară, situaţia s-a înrăutăţit dramatic din cauza pandemiei coronavirusului. Oamenii care trăiau de obicei din salariile pe care rudele lor le-au câştigat în primul rând în Germania ca ajutoare de recoltare, pe şantier sau în abatoare mari nu mai aveau niciun venit”, spun cei doi fermieri.

Şi fermieri germani se confruntă acum cu probleme din ce în ce mai mari. Mulţi dintre ei nu-şi mai pot vinde marfa supermarketurilor sau resturantelor închise, astfel că au decis să o doneze, ca să nu o arunce.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here