Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost sâmbătă la Braşov, într-o vizită neanunţată,  contextul în care, judeţul are un număr mare de cazuri. El a afirmat că numărul paturilor de ATI de la Braşov „ţine de managementul local”.

  • ,,Este o evaluare la faţa locului, care arată şi evoluţia pandemiei. Avem, în acest moment, o discuţie cu factorii de decizie – Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului – de a menţine relaţia pe care o au şi cu Spitalul Judeţean şi cu alte spitale din Braşov. Am discutat şi despre viitoarele investiţii, am discutat şi cu personalul medical, care a căpătat încredere. Au, în acest moment, tot sprijinul de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Braşov. Sper ca în perioada următoare, chiar dacă mai avem un pic de urcat, să trecem cu bine şi să ajungem la capătul acestui episod pandemic, cu puţine victime şi cu puţine decese”, a afirmat Nelu Tătaru. Întrebat despre investiţii noi în paturi ATI, la Braşov, ministrul Sănătăţii a explicat că totul ţine de autorităţile locale, dar că se discută despre ridicarea unui spital judeţean aici.
  • ,,Ţine de managementul local. Noi ca structură, pe spitale, putem accepta o propunere care vine de la Braşov. Se discută şi de un nou spital judeţean care să se facă în următoarea perioadă. Suntem la început, voi reveni la Braşov pe această temă, după ce trecem de acest episod pandemic”, a declarat Nelu Tătaru.Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit neanunțat la Brașov și a verificat Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Apoi a plecat spre spitalul din Sfântu Gheorghe, unitate medicală de suport pentru pacienții cu COVID-19. Vizita ministrului vine și în cotextul nefericit în care o pacientă COVID din Brașov în stare foarte gravă a murit joi seara, în timp ce era pregătită să fie transferată la Ploiești, pentru că în Spitalul Județean Brașov 12 din cele 15 paturi ATI COVID erau ocupate, iar decizia managementului medical din Județean a fost să nu fie ocupate la limită paturile ATI COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here