Evaluarea Națională 2020 începe pentru absolvenții de clasa a VIII-a pe data 15 iunie, cu examenul de Limba și literatura română. Conform metodologiei examenului de capacitate, examenul începe la ora 9:00, durează două ore, dar  elevii pot ieși din examen după o oră. Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații. 

Cum se desfășoară examenul 

  • Înainte de aducerea subiectelor în săli, asistentul sau asistenții le explică elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată.
  • Elevii sunt informați că nu au voie să aibă la ei manuale, dicționare, notițe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.
  • Fiecare elev primește o coală de hârtie tipizată, pe care își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și completează lizibil celelalte date de pe colțul care urmează să fie lipit. Colțul colii tipizate este lipit numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor și după ce aceștia semnează în interiorul porțiunii care urmează să fie sigilată, prevede metodologia.
  • Elevii primesc atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare,
  • Examenul de capacitate începe la ora 9:00,
  • Profesorii asistenți primesc subiectele multiplicate în plicuri, de la președinte sau un membru al comisiei, și le distribuie fiecărui elev.
  • Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.
  • Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală și niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea.
  • Dacă un elev se simte rău și cere părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă.
  • Elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră.  Pentru examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen. Elevii nu au voie să folosească în examen calculatoare.
  • Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la internet, la rețele de socializare și care ar putea fi folosite pentru comunicare cu alți candidați sau cu exteriorul.
  • Elevii care încearcă să copieze sau au la ei telefoane/obiecte interzise sunt dați afară din probă și primesc nota 1, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise. Pe lucrarea acestuia, președintele de comisie va scrie cu cerneală sau pix roșu, „fraudă” și pune nota 1.
  • Calendarul Evaluării Naționale 2020

    – 2-5 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională

    – 15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă

    – 17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă

    – 18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă

    – 22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

    – 22 iunie (ora 16:00-ora 19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor

    – 23-26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor

    – 27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here