Persoanele ale căror acte de identitate au expirat în perioada stării de urgenţă, respectiv în perioada 17 martie- 16 mai 2020,  îşi pot reînnoi documentele într-o perioadă de cel mult 90 de zile de la data expirării. Procedura stabilită prin ordonanţă de urgenţă este gratuită.  ,,Conform legii pentru persoanele aflate în această situaţie nu se aplică amenzi, faţă de perioada normală când amenda era de minim 40 lei pentru   deţinerea de acte de identitate expirate şi când termenul pentru reînnoire era de 15 zile.  Taxa pentru  obţinerea cărţii de identitate este de 7 lei, iar pentru cartea de identitate provizorie este 1 leu. Cetăţenii trebuie să ştie că nu se mai folosesc timbrele fiscale” a spus Lucian Gavrilă, directorul Serviciului de evdenţa Persoanei Făgăraş.

Programări online în curând

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor SPLEP Făgăraş va înregistra cererile online. ,,Pentru a elimina disconfortul şi aglomeraţia vom trece şi noi pe sistemul online, ca la Braşov. Suntem în procedura de achiziţie a sistemului tehnic pentru programări online. Cetăţenii vor putea intra pe site-ul instituţiei unde se pot  programa, stabilind ziua şi ora. În prezent  se emit bonuri de ordine, iar un poliţist local asigură ordinea” a mai spus directorul sericiului Lucian Gavrilă.

Program redus cu publicul

Serviciul local şi-a modificat programul cu pulicul în starea de alertă.

  •   Astfel pentru primirea documentelor de Evidenţa Persoanei programul este  în zilele de luni, marţi şi joi între orele: 8,30-11,00,, iar miercuri între orele 13.00-17.00. Pentru eliberări documente: luni, marţi şi joi între orele 14.00-15.00, mieruri între orele  8.30-10.30, iar vineri între orele 8.30-11.00.
  •   La Starea civilă programul este următorul: luni, marţi, joi şi vineri  între orele  8.30-11.00, iar miercuri între orele  13.00-17.00. Şi sâmbăta este program pentru decese. Ultima vineri din lună  nu este program cu publicul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here