•    Intervenţia chirurgicală a fost amânată 12 luni, deşi tânăra a achitat 10.000 euro

  •   Ramona Poplahov speră să fie primită la o clinică din ţară care-i poate salva viaţa

  • Pacienta fostului ministru al Sănătăţii, Victor Costache

Pandemia i-a anulat Ramonei  Elena Poplahov  din Victoria intervenţiile chirurgicale de care-i depind viaţa. De 8 ani stă prin spitale, fiind pacienta celor mai buni medici de chirurgie cardiacă din ţară. A trecut prin multe operaţii în ultimii 8 ani, la  ultimele a fost pacienta medicului Victor Costache, fostul ministru al Sănătăţii.   Ramona  a fost diagnosticată în urmă cu 8 ani cu sindrom Marfan şi disecţie de aortă, boală foarte gravă şi rară. Tânăra de 28 de ani a fost internată la mai multe clinici din ţară unde a suferit trei intervenţii chirurgicale dificile, medicii recomandându-i, pentru a  supravieţui, alte trei operaţii. În luna iulie 2019,  Ramona Elena a fost programată pentru operaţie, însă intervenţia s-a amânat din lipsă de sânge. A trecut un an şi Ramona  nu a mai ajuns pe masa de operaţie, deşi a plătit 10.000 euro pentru intervenţie.  ,,Sunt foarte supărată, iar viaţa mea este în pericol pentru că aorta este fisurată. De câteva zile încerc să obţin o programare pentru operaţie şi încă nu am reuşit. Medicul Victor Costache care trebuia să mă opereze nu mai lucrează la Clinica Polisano din Sibiu, s-a mutat  la o altă clinică din Braşov, unde nu face astfel de operaţii. Am luat legătura cu clinica Monza din Bucureşti şi sper la  o programare’’ a explicat Ramona Elena Poplahov.

Ghinioanele Ramonei

,,În data de 29  iulie 2019 am fost internată şi programată pentru o intervenţie chirurgicală la Clinica Polisano din Sibiu, unde am plătit 10.000 de euro. Când am ajuns pe masa de operaţie, intervenţia s-a amânat din cauza unei urgenţe. La Spitalul Judeţean Sibiu a ajuns de urgenţă un băiat diagnosticat tot cu sindrom Marfan şi a avut prioritate având complicaţii. Operaţia s-a amânat apoi din cauza lipsei de sânge. În data de 1 august 2019, am fost externată urmând să mă  reprogrameze pentru operaţie în perioada următoare. A trecut un an şi nu m-am operat, în condiţiile în care starea mea de sănătate  s-a agravat. Ghinioanele s-au ţinut lanţ, operaţia s-a amânat, apoi medicul Victor Costache care trebuia să mă opereze a fost numit ministrul Sănătăţii, după care a apărut virurul COVID – 19. În perioada de  pandemie medicii mi-au recomandat să stau în casă să nu mă infectez pentru că imunitatea mea este scăzută’’  a mai spus  Ramona Elena Poplahov.

Pacienta fostului ministru al Sănătăţii

,,Din primăvara anului 2019 sunt pacienta medicului Victor Costache.  Am auzit despre acest medic la Bucureşti şi mi-am dorit să fiu pacienta lui pentru că are o experienţă vastă în chirurgia cardiacă. Am bătut la uşa multor medici de 8 ani de când sunt bolnavă, însă nu am întâlnit un astfel de medic care să-şi dea tot interesul pentru pacienţi. Este un om deosebit şi cunoscut în ţară şi peste hotare. A lucrat mulţi ani în Germania, Franţa şi Marea Britanie, dar a revenit în ţară pentru pacienţii români. Medicul Victor Costache mi-a spus că trebuie să mai fac trei intervenţii chirurgicale din trei în trei luni. Dar n-am reuşit.  Am plâns când am aflat că nu mă mai poate opera, aveam  mare încredere în el, nu îmi era teamă de operaţie, deşi este  foarte complicată’’ a mai explicat Ramona Poplahov.

 

De opt ani în evidenţele medicale

De opt ani Ramona Elena Poplahov se află în evidenţele medicilor de la Institutul Clinic de Urgenţe  Boli Cardiovasculare şi de la Spitalul Monza, ambele din Bucureşti. Aici i-a fost descoperită boala denumită sindrom Marfan, care duce la disecţie de aortă, orbire şi la handicap motor.  Prima operaţie a Ramonei a fost în  21 noiembrie 2012,  intervenţia fiind de  8 ore. După două zile din nou a ajuns pe masa de operaţie, iar în 2013 a fost iarăşi operată, când i-au înlocuit aorta descendentă şi pe cea abdominală. Ultima intervenţie chirurgicală a fost în 2014 la Clinica Monza, iar medicii care au operat-o au fost  Alexandru Vasilescu şi Cătălin Bagiu alături de un medic italian. Pentru operaţia din 2014, Ramona a plătit 10.000 de euro.

Donaţii pentru Ramona

Ramona Elena Poplahov are un venit lunar este de 1.000 de lei, din care 650 lei pensia de boală şi 350 pensia de handicap.  ,,Fără ajutorul donatorilor nu reuşeam să mă operez, pentru că nu aveam bani. 20.000 de euro am strâns din donaţi pentru operaţiile din 2013 şi 2014.  În perioada respectivă foarte multă lume a fost alături de mine. Nu ştiu ce voi face în perioada următoare,  mai am de făcut  trei intervenţii chirurgicale la clinica privată Monza, singura clinică unde se fac astfel de operaţii.  Pe lângă suferinţa bolii, mă macină şi gândul că nu voi avea banii necesari pentru următoarele operaţii. Am asigurare medicală, însă la clinici private trebuie să plăteşti. Pentru următoarele intervenţii chirurgicale am nevoie de cel puţin 30.000 de euro, iar venitul meu pe an este de 12.000 lei. Nu ştiu ce voi face’’ a mai explicat Ramona Elena Poplahov.

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Luați legătura cu dr. Costache la Brașov! Chiar dacă acum lucrează în Brașov, vă poate programa și opera in București. Cunosc o persoană care a fost pacienta lui la Sibiu, apoi l-a contactat la Brașov și a programat-o la București și a operat-o personal. Acum este bine și este acasă . Vă doresc multă sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here