Comunicat de presă

În privinţa dovedirii nevinovăţiei, prin deciziile tuturor instanţelor Judecătoria Făgăraş, Tribunalul Braşov, Curtea de Apel Braşov şi ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti, apreciez că dezinformarea cu bună ştiinţă a opiniei publice a fost făcută cu rea credinţă, scopul fiind unul précis şi evident, respective intenţia manifestată de a adduce vătămări imaginii, onoarei şi demnităţii persoanei mele şi de a mă supun o probiului public, de a mă marginaliza şi exclude din viaţa publică.

Vreau să fie clar, că nu doresc să revin în viaţa politică şi nici cea administrativă, iar acest comunicat îl transmit ca un drept la replică, în urma tuturor articolelor de presă şi declaraţiilor primarului Sucaciu Gheorghe, publicate în ultimii 4 ani care au adus mereu o imagine negativă a propriei persoane în ochii făgărăşenilor. Motivul pentru care doar acum raspund tuturor acuzaţiilor şi articolelor nefondate, este pentru ca recent s-au încheiat SI AU FOST CÂŞTIGATE toate procesele aflate pe rol cu Primaria Făgăraş.

  1. Procesul prin care am fost acuzat că a fost creat un prejudiciu inventat, şi prin dosarul cu nr. 4862/226/2018, PrimariaFăgăraş, în calitate de reclamant, a solicitat recuperarea sumelor de la mine, l-am câştigat prin decizia Curţii de Apel Braşov, din data de02.2020
  2. Procesul prin care am fost acuzat atât eu, fostul primar Sorin Mânduc dar şi toţi cei 19 consilieri din mandatul 2012-2016, prin care se solicita recuperarea unui prejudiciu inventat, şi prin dosarul deschis cu nr.1339/62/2019, Primaria Fagaras, în calitate de reclamant, a solicitat recuperarea sumelor de la fostul primar, viceprimar şi consilierii locali, a fost câştigat prin decizia Tribunalului Braşov din data de 09.2019, în urma căruia Primaria Făgăraş are de achitat cheltuieli de judecată de peste 20.000 lei + cheltuieliile cu avocatul care a reprezentat primăria în instanţă.
  3. Am fost acuzat în declaraţiile de presă de Sucaciu Ghoerghe, de creearea unui prejudiciu inventat, prin contractile încheiate cu o firmă privată, privind întreţinerea zonelor verzi,iar în decizia dată de Tribunalul Braşov, apoi în dosarul 4034/226/2017, prin decizia Curţii de Apel Braşov, din data de 19.02.2020 Primaria Făgăraş a pierdut şi a fost câştigat definitiv
  4. Am câştigat în dosarul cu nr. 2719/62/2019, prin decizia Tribunalului Braşov din data de 26.09.2019, procesul prin care Primăria Făgăraş, prin SC Nitroparc SA, contesta decizia DNA de neîncepere a urmării penale, şi clasare a unui dosar închis în anul 2018, instrumentat în baza unor plângeri mincinoase, depusă în anul 2016 în numele Ciprian Ţepeş. Aceste demersuri au fost făcute de dl. Nicoară Ionuţ, membru al partidului FDGR, susţinător din campania electorală a lui Sucaciu Gheorghe si numit director la SC Nitroparc SA din anul 2016/2017.
  5. Ultimul proces câştigat este cel prin care am fost acuzat de incompatibilitate, cu funcţia de viceprimar, aceste acuzaţii fiind folosite în campania electorală din anul 2016, în spaţiul public, şi în presa locală pentru denigrarea imaginii mele. În acest proces am câştigat definitiv, după 4 ani de procese, prin decizia data de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti, din data de25.07.2020

Mai mult, la toate aceste procese Primaria Făgăraş este obligată la plata cheltuielilor de judecată, atât ale mele cât şi ale tuturor celor implicaţi, pe lângă care se mai adaugă şi cheltuielile cu onorariile avocaţilor ce au reprezentat Primăria Făgăraş. Aceste cheltuieli depăsesc, după estimările personale, suma de 20.000 euro, bani din bugetul local, din banii făgărăşenilor.

Sucaciu Gheorghe, a folosit toate aceste subiecte pentru a mă denigra, pe perioada ultimilor 4 ani, prin intermendiul presei locale, în conferinţele de presă, în şedinţele Consiliului Local şi la dezbaterile publice. Nu aştept scuzele unui om care timp de 4 ani, în loc să se ocupe de dezvoltarea Făgăraşului, nu a făcut decât să denigreze vechea conducere,  dar sper ca de acum înainte, în ceea ce mă priveşte, presa locală să prezinte declaraţiile lui Sucaciu Gheorghe, doar după ce acestea se dovedesc, şi nu în urma speculaţiilor şi unor conferinţe de presă sau a unor comunicate prezentate în mediul online.

Cu respect,

Cîrje Cătălin

1. Curtea de Apel BRAŞOV – Informaţii dosar prejudiciu asfaltare

2. Tribunalul BRAŞOV – Informaţii dosar CL + FotbalHandball

3. Curtea de Apel BRAŞOV – Informaţii dosar zone verzi

4. Tribunalul BRAŞOV – Informaţii dosar NITROPARC

5. Detalii dosar – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României ANI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here