• Concert Paula Seling

Mănăstirea  Bucium îşi sărbătoreşte hramul de praznicul ,,Schimbarea la faţă a Domnului”. Pentru participanţii la eveniment stăreţia mănăstirii a pregătit o surpriză, un concert cu Paula Seling începând cu ora 12.30, după slujba religioasă. Cu nicio săptămână înaintea sărbătoarei de hram şi Mănăstirea Bucium a avut parte de o surpriză din partea membrilor Frăţiei  Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinţă.  80 de persoane de toate vârstele au organizat aici o tabără de muncă pentru a pregăti  mănăstirea pentru praznicul ,,Schimbarea la faţă”. Au curăţat zona verde, au cosit, au transportat deşeurile de tot felul, au curăţat interioarele şi le-au dezinfectat.  ,,Sâmbătă, 1 august 2020, am avut bucuria să dăm o mână de ajutor Mănăstirii Bucium din județul Brașov, loc de martiraj pentru 70 de călugări români care au fost arși de vii în Biserică de către generalul Bucow pentru că nu au vrut să renunțe la credința ortodoxă strămoșească și să treacă la catolicism! Mănăstirea are o stare de liniște și pace aparte, care te mângâie la tot pasul. A dat Dumnezeu să ne strângem aproximativ 80 de rumâni cu mare dragoste pentru România și neamul nostru românesc și care doream să ne asumăm cât mai mult din duhul eroilor și mărturisitorilor neamului românesc. Au venit prahovenii, dâmbovițenii, brașovenii, făgărășenii precum și familia minunată a unui camarad moldovean care era în vacanță în zonă și a venit să se bucure de o acțiune cu frații. Camaradul Petru, venit din Franța în vacanță, a fost nelipsit de la ultimele acțiuni, abandonând proiectele de distracție și găsind o imensă bucurie alături de noi. Am lucrat așa cum știm noi, cu entuziasm, forță și acuratețe! Cei care ne-au rugat să dăm o mână de ajutor în pregătirea pentru sărbătoarea „Schimbării la față a Domnului” (hramul Mănăstirii), au rămas impresionați de elanul cu care au lucrat membri Frăției, de la cei de doar câțiva ani până la cei mai în vârstă. Nu credeau că se pot împlini atâtea lucruri într-o zi! Ne-au întrebat cine strânge atâția oameni de calitate în fiecare săptămână și ce ne ține uniți. Le-am mărturisit că nu este meritul vreunei persoane ci este o taină a Lui Dumnezeu care pune în sufletele membrilor Frăției Ortodoxe, datoria sfântă de a se jertfi pe sine pentru Dumnezeu și Neamul Românesc! Vă așteptăm cu drag la acțiuni alături de noi! Țara noastră va înflori DOAR prin dragostea și spiritul de jertfă al fiilor săi care se vor uni în acțiuni concrete avându-L în suflet pe bunul Dumnezeu! Doamne, miluiește neamul nostru românesc!” a fost mesajul asociaţiei după acţiunea de la Mănăstirea Bucium.

Despre  Frăţia Sf. Mucenic Gheorghe

Făgărăşenii au aflat despre Fratia Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, la comemorarea eroilor anticomunişti organizată la monumental din faţa Cetăţii Făgăraş la 9 martie 2019, când un număr impresionant de membri cu steaguri au participat la eveniment. Fratia Ortodoxa Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, este o organizatie creştină în care se adună români care au ca valori principale dragostea de Dumnezeu, Neam și Ţară. Ea a luat fiinţă cu binecuvântarea Părintkui Justin Pârvu. Misiunea acestei organizații este de a dezvolta în sufletele românilor, dorința de a se imbunătăţi permanent, de a fi mândri de neamul din care facem parte și de a renunța la mentalitatea actuală a societății în care se promovează „descurcîreala”, minciuna, furtul, mişelia și trândăvia. Principiul după care se ghidează această asociaţie este:  Sfințește-te pe tine însuți și mii de oameni se vor sfinți în jurul tău!

Istoricul Mănăstirii Bucium

Mănăstirea Bucium a fost reînfiinţată în 1990 şi are hramul „Schimbarea la faţă“ care se sărbătoreşte în fiecare an pe 6 august. Locaşul de cult a fost citat prima dată documentar în anul 1737 când preot-călugăr era Isaia Tempea din Mărgineni. Mănăstirea a fost arsă în 1761 de generalul Bucow. Abia după 1990 localnicii din Şercăiţa şi Bucium au luat decizia de a reconstrui locaşul pe ruinele vechii mănăstiri. Legenda spune că un anume Moş Ilie ar fi avut o viziune în timp ce se afla pe front în primul război mondial. Când au fost împuşcaţi toţi camarazii lui, rămânând singur, i s-ar fi arătat Mântuitorul Iisus care i-ar fi zis: „Vei scăpa cu viaţă pentru a înălţa această biserică în locul pe care ţi l-am arătat, iar această biserică să o zideşti <<Pentru Pacea Lumii Intregi>> (N.R. i s-a arătat locul pe care există astăzi mănăstirea Bucium). Acest Moş Ilie a avut mai multe viziuni, multe dintre ele demonstrate ştiinţific. Bătrânul a murit în anul 1985, fără să vadă mănăstirea măcar începută.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here