Fotbalistul francez de la CSM Făgăraş arestat pentru trafic cu cannabis a ieşit  din arest şi este în libertate, sub  control judiciar. Este măsura impusă de instanţă după ce sportivul a semnat un acord de recunoaştere pentru a scăpa de arest. Decizia a fost însă revocată   şi   Pierre Yives Ragot aşteaptă  noua decizie a instanţei, care se va pronunţa abia în septembrie. Lui Ragot i  s-a interzis să ia legătura cu fostul său coleg de la CSM Făgăraş, Cosmin George Capotă, cel care l-ar fi  dat în vileag.

 

Arestat preventiv în iunie

Pierre Yives Ragot a fost prins, după un filaj de câteva luni,  cu o cultură de cannabis în locuința sa din Făgăraş, când  procurorii DIICOT l-au acuzat de trafic de droguri de mare risc şi l-au arestat preventiv.

  •   ,,Constată legalitatea măsurii controlului judiciar dispus față de inculpatul RAGOT PIERRE-YVES dispusă prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți numărul 60 din data de 29.06.2020 în dosarul penal 1812/62/2020, definitivă prin încheierea 60/CC/u din data de 03.07.2020 a Curții de Apel Brașov. Conform art. 242 alin. 1 Cod Procedura Penală, revocă măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat” este soluţia instanţei.

Procurorii au contestat însă decizia, dar instanţa a stabilit măsura controlului judiciar  pe o perioadă de 60 de zile, până la 31 august 2020.

  •  ”În baza art.203 alin.5, art.204 Cod procedură penală, admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Brașov, formulată împotriva încheierii nr.60/UP din 29.06.2020 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, din dosar nr.1812/62/2020, pe care o desființează cu privire la menționarea duratei măsurii preventive a controlului judiciar și a martorului cu care inculpatul este obligat a nu lua legătura. Rejudecând, în aceste limite, în baza art.237 alin.2 Cod procedură penală, raportat la art.211, art.2151 alin.1 Cod procedură penală, înlocuiește măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul Ragot Pierre Yves cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile (3.07.2020 – 31.08.2020).”

 

Legitimat 6 luni la CSM Făgăraş

Reamintim că handbalistul francez a fost legitimat la CSM Făgăraş timp de 6 luni, noiembrie 2019-mai 2020, şi venea de la Dinamo Bucureşti. Pierre Yves Ragot (34 ani)  era considerat unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. A fost atras la CSM Făgăraş  chiar după schimbarea conducerii clubului.  ,,N-am urmărit viaţa privată a sportivilor, niciunde nu se întâmplă acest lucru. Niciodată nu a dat de înţeles că are altfel de preocupări decât cele sportive. Era un sportiv foarte  bun. Contractul lui a expirat la sfârşitul lunii mai, iar în  weekend urma să plece din Făgăraş. N-am prelungit contractul cu el  pentru că pretenţiile lui financiare au fost foarte mari” a spus Lucian Fielk, preşedintele CSM Făgăraş. Sportivul a mai jucat şi la Dinamo, trei sezoane  (2014-2017), echipă cu care a și câștigat două titluri de campion. De asemenea, handbalistul francez a mai evoluat la Minaur Baia Mare. El este căsătorit cu o româncă și au împreună un copil de 2 ani.

Filat timp de câteva luni

Procurorii DIICOT îl urmăreau pe Ragot încă din data de 4  februarie  într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. El a fost acuzat de procurori că ar fi crescut cannabis într-un cort din casa închiriată din Făgăraș în care locuia. ,,În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie – iunie 2020, suspectul, în vârstă de 34 de ani, a cultivat plante de cannabis, în vederea comercializării. La data de 4 februarie 2020, suspectul a comandat de pe un site de profil, trei colete cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, toate în greutate totală de 35 kg, achitând pentru acestea suma de 2500 lei. De asemenea, la data de 12.05.2020 suspectul a comandat un colet cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, achitând pentru acesta suma de 1257 leicomunica DIICOT  la arestarea handbalistului.

Cultură de cannabis în casa din Făgăraş

Ragot locuia împreună cu familia lui într-o casă de pe strada D-na Stanca din Făgăraş şi mai avea  câteva zile până îi expira contractul de închiriere.  A fost motivul pentru care anchetatorii şi mascaţii au descins   la el acasă. Aici au descoperit o cultură de cannabis amenajată într-un cort special, convertoare de tensiune, prelungitoare pentru curent electric, priză cu temporizator, lămpi de intensitate mare, de 600 W, un ventilator și un tub flexibil din aluminiu, toate fiind componente dezasamblate ale unei instalații de întreținere a unei culturi indoor de cannabis, precum și un cântar electronic. Au mai găsit  cinci borcane în care era aproximativ o jumătate de kilogram de droguri. Interogat de procurori, Ragot a încercat să-i convingă pe aceștia că drogurile erau destinate consumului propriu, și nu vânzării pe piața neagră. Afirmațiile  lui au fost demontate de colegul lui de echipă, George Cosmin Capotă, care a fost audiat ca martor.  Informaţiile acestuia şi  probele anchetatorilor l-au trimis pe Ragot în arestul IJP Braşov sub acuzaţia de trafic de droguri de risc.  Capotă  a spus că ar fi venit, de mai multe ori, în vizită la amicul său francez, care l-a servit cu țigări care conțineau cannabis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here