• Am luat decizia de a candida la funcţia de primar al Municipiului Făgăraş
  • Pentru că sunt făgărăşean şi iubesc aceste locuri
  • Pentru că, după patru ani în care am fost viceprimarul Făgăraşului, am acumulat experienţa necesară, ştiu că pot oferi mai mult făgărăşenilor din poziţia de primar
  • Pentru că oraşul are nevoie de o schimbare în bine
  • Pentru că oamenii au încredere în mine şi în echipa mea.

Cine este Valentin Clonţ

Am 36 de ani şi sunt căsătorit. M-am născut şi crescut în Făgăraş. Vacanţele le-am petrecut la bunicii mei din satul Boholţ. Școala primară, gimnazială şi liceul le-am absolvit în Făgăraş, la Colegiul Naţional  “Doamna Stanca”,  iar facultatea la Bucureşti. Am fost managerul unei firme româno-franceze din anul 2007 pănă în anul 2016, când am preluat funcţia de viceprimar. Am luat decizia să candidez din partea partidului ,,Pro România” la funcţia de primar al Făgăraşului. ,,Pro România” este alternativa modernă şi proeuropeană la partidele de  centru stânga existente pe această latură politică. Un partid nou cu o ofertă generoasă, cu oameni de valoare precum Victor Ponta, Corina Cretu, Mihai Mohaci, Mihai Popa la nivel naţional şi local. Ca viceprimar mi-am îndeplinit atribuţiile postului. Am făcut-o întotdeauna respectând legile şi oamenii. Cu ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră, cred că putem realiza mult mai mult pentru Făgăraş.
Au trecut patru ani şi nu s-au întâmplat multe din lucrurile promise. Nu ne putem permite să mai treacă alţi patru.

  • PRO România este un proiect politic nou care îi implică şi îi reprezintă pe toţi cei care cred în România – în potenţialul său uman şi natural.
  • PRO România Făgăraş este o ECHIPĂ în care oameni competenţi construiesc şi aplică proiecte concrete pentru DEZVOLTAREA municipiului, prin includerea unor membrii ai comunităţii din diverse domenii de activitate.

Domenii vizate în proiectul de dezvoltare local:

  1. Economie şi investiţii
  •  Ne propunem reducerea decalajelor economice în următorii 2 ani comparativ cu situaţia economică de la nivelul altor municipii din judeţ şi din tara. În urma obţinerii recente a unei finanţări  pentru demararea unei investiţii la Fabrica de Pulberi Făgăraş în valoare de 100 000 000 RON, precum şi a înfiinţării unei secţii care va crea noi locuri de muncă, vom realiza un parteneriat între instituţiile de învăţământ cu profil tehnic şi acest operator economic în vederea acoperirii deficitului locurilor de muncă calificate. De asemenea, vom solicita acestor instituţii înfiinţarea unor clase cu specializarea de operator-chimist şi laborant-chimist.
  •   Ne dorim un oraş european, de aceea vom realiza reabilitarea clădirilor istorice ale oraşului. Reabilitarea infrastructurii rutiere este esenţială pentru făgărăşeni, de aceea este o prioritate a programului nostru, precum şi decongestionarea traficului rutier.

2.Pensii şi salarii

  •   PRO România susţinerea venitului vital de 1500 lei (fiecare cetăţean afectat de coronacriză să beneficieze de sprijin pentru trai decent, prin asigurarea, de către stat, a unui venit minim vital lunar) şi creşterea pensiilor cu 40%, precum şi îngheţarea creşterii până în 2024 a salariilor şi a pensiilor mari, de peste 10 000 lei.

3.Educaţie

  •   PRO România garantează accesul la educaţie şi dezvoltarea unui sistem educaţional de calitate. La nivel local, ne propunem  alocarea şi obţinerea de  fonduri prin proiecte europene pentru reabilitarea, modernizarea şi întreţinerea infrastructurii instituţiilor de învăţământ, dotarea acestora cu echipamente tehnice moderne. Pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor şi tinerilor, ne vom axa pe amenajarea de spaţii de agrement, terenuri de sport, săli de sport, bazin de înot. De asemenea, ne dorim înfiinţarea unui Centru de Performanţă pentru copiii dornici de a obţine performanţe în diverse domenii (arte, literatură, matematică, sport etc.)
  1. Proiecte pentru atragerea de finanţare europeană pentru instituţiile de învăţământ din Făgăraş

Una dintre priorităţile administraţiei publice locale pe care le are în vedere candidatul la Primăria Făgăraş, Valentin Clonţ, este şi atragerea de fonduri europene prin accesarea de proiecte finanţate de Comisia Europeană. Programele şi proiectele finanţate se desfăşoară în domenii foarte diverse, inclusiv în domeniul educaţiei, de ex. POCU, Granturile SEE şi Norvegiene etc. Obiectivele urmărite prin accesarea proiectelor, vizează dezvoltarea infrastructurii instituţiilor de învăţământ, dotarea cu mobilier şi resurse materiale moderne necesare desfăşurării procesului educaţional, precum şi prevenirea şi reducerea abandonului şcolar, promovarea incluziunii sociale şi combaterea discriminării;

  1. Centru de performanţă în educaţie la Făgăraş

Înfiinţarea unui Centru de Performanţă va oferi servicii ce vin în sprijinul dezvoltării personale şi a creativităţii copiilor de vârstă şcolară (învăţământ primar, gimnazial şi liceal) prin activităţi care vizează competenţe şi abilităţi interdisciplinare, pluridisciplinare şi transdisciplinare. Se va pune accent pe inovaţie şi calitatea serviciilor prin mijloace moderne adaptate la noile standarde de performanţă din domeniul educaţional. Echipa care va oferi serviciile educaţionale, va fi formată din cadre didactice cu performanţe la diferite specializări (matematică şi ştiinţe, limbă şi comunicare, arte şi tehnologii etc.). Prin înfiinţare acestui centru se urmăreşte asigurarea unei pregătiri suplimentare, de calitate în vederea participării elevilor capabili de performanţă la concursuri naţionale, olimpiade naţionale şi internaţionale şi obţinerea unor certificate de competenţe lingvistice şi digitale. De asemenea, se doreşte crearea unui mediu adecvat dezvoltării inteligenţelor multiple, a unui spaţiu modern, atractiv în care participanţii la aceste cursuri să se dezvolte armonios. Pe lângă acumularea de cunoştinţe, elevii vor participa la ateliere de lucru în care vor transpune teoria în practică, iar portofoliile acestora să constituie o carte de vizită pentru admiterea în învăţământul superior. Participarea elevilor la cursurile din Centrul de Performanţă în Educaţie nu implică costuri financiare, iar pentru dotarea ultramodernă şi motivarea profesorilor se are în vedere atragerea de fonduri europene.

6.Sănătate

Vom milita pentru dezvoltarea prevenţiei, cu rol important în creşterea stării de sănătate a populaţiei. Ne propunem accesul la servicii medicale de calitate prin înfiinţarea unor secţii medicale în cadrul Spitalului Făgăraş, modernizarea acestuia, achiziţia de echipamente medicale şi încurajăm angajarea tinerilor medici specialişti. Considerăm că tinerii sunt resursa strategică a României cărora trebuie să le asigurăm locuri de muncă bine plătite, să îi tratăm cu respect, să îi încurajăm să se implice civic şi nu în ultimul rând, să le oferim motive să rămână în ţară.

7.Turism şi cultură: 

Susţinem dezvoltarea potenţialului zonei şi valorificarea patrimoniului turistic existent în Făgăraş şi Țara Făgăraşului, reabilitarea completă a Cetăţii Făgăraş.

  • ,,Pro România” propune pentru Consiliul Local Făgăraş oameni  noi, oneşti şi de mare valoare profesională. Sunt recomandaţi cu încredere făgărăşenilor pentru că fiecare dintre ei  a reuşit  să performeze în funcţia pe care o deţine şi doresc să performeze şi în administraţia locală.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnu Clont,
    Ca sa oferi mai mult…trebuie sa ne explici CE ai oferit mai putin…iarasi Tre sa ne explici….sloganul e bun…dar prindea acum 15 Ani.
    Fii Mai explicit…SI noi am evoluat…nu Mai punem botul la vrajeala electorala ieftina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here