26 de  elevi din Arpaşul de Sus, care sunt înscrişi la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ din Victoria vor începe anul şcolar acasă şi vor face orele online.  Este vorba despre 13 elevi de la liceu  şi 13 elevi de la gimnaziu.  Decizia a fost luată la nivelul Liceului Teoretic pentru că în această localitate au fost confirmate mai multe cazuri de COVID – 19.

  •  ,,Pentru a evita răspândirea coronavirusului am luat această  decizia. În  localitatea Arpaşu de Sus sunt înregistrate cazuri de COVID – 19  şi din acest  motiv elevii din  Arpaşul de Sus vor face ore on-line. În funcţie de evoluţia stării epidemiologice vom schimba strategia. Aceşti copii fac naveta cu microbuzul şcolii şi riscul de infectare era prea mare şi am hotărât să înveţe acasă’’ a spus Mărioara Deszi, directorul Liceului Teoretic ,,IC Drăguşanu’’.

Pentru  evitarea  răspândirea virusului   Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a hotărât obligativitatea purtării măştii.

  • ,,Începând cu data de 8 septembrie 2020 pănă în data de 21 septembrie 2020 ora 24.00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţii Arpaşul de Sus, prezente în spaţii publice deschise. Măsurile prezente mai sus nu vor fi respectate de copii cu vârste mai mici de 5 ani’’ se arată în comunicatul publicat de Primăria Arpaş.
  •  ,,Şapte persoane din Arpaşu de Sus sunt internate în spital, iar alte 19 persoane sunt în carantină. Recomand cetăţenilor să evite deplasările inutile să putem gestiona  cât mai bine această situaţie. În cazul în care se deplasează să poarte masca de protecţie’’ a spus  Constantin Aurelian Văcariu, primarul comunei Arpaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here