Căminul cultural din localitatea Hurez a fost inaugurat miercuri, 23 septembrie 2020, începând cu ora 15.00, odată cu finalizarea lucrărilor privind reabilitarea  acestuia. Au participat la eveniment pe lângă reprezentanţii primăriei şi preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, Lucian Cupu, candidatul PNL la Primăria Făgăraş,  şi unii săteni

  • ,,S-a reuşit finalizarea acestei invetiţii, iar comunitatea din Hurez va beneficia de un cămin cultural modern unde să fie organizate evenimentele satului” a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Investiţie de 300.000 de euro

A fost o investiţie în valoare de   1.505.857, 71 lei (300.000 de euro)  finanţată prin PNDL I,  contractul fiind semnat cu firma de construcţii desemnată prin licitaţie  la data de 7 februarie 2019.   Numai că lucrurile nau stat aşa cum era normal. Lucrările de  modernizare la căminul cultural din Hurez au întârziat aproape un an din cauza contestaţiilor şi proceselor în instanţă susţinute de  o firmă de construcţii.

  •   ,,Comisia de  licitație a desemnat cîștigătorul lucrărilor, dar o altă firmă participantă a depus  a contestație. Primăria Beclean a avut câştig de cauză, dar acea firmă  a continuat să depună contestații la CNSC și apoi a deschis proces  la Curtea  de Apel Braşov. Au urmat procesele, dar instanţa a dat  câştig de cauză Primăriei. Aşa s-au întârziat lucrările un an. Am semnat contractul  abia în februarie 2019” a spus primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

Cu acelaşi prilej a fost inaugurat şi DC 71 ce leagă localităţile Hurez şi Iaşi (vezi foto).

  • ,,Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm şi DC 71. Şi lucrările de la DJ 109, Beclean-Luţa, sunt în derulare, şantier pe care sătenii din Luţa l-au aşteptat de mult, dar abia acum a fost deschis şi lucrările merg foarte bine” a mai spus primarul Claudiu Motrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here