Președintele PNL, Adrian Veștea, a făcut astăzi un bilanț al rezultatelor formațiunii politice la nivelul județului Brașov, susținând că acestea demonstrează că liberalii rămân o forță politică la nivelul administrațiilor locale de la nivelul județului Brașov. Astfel, PNL a obținut 37% dintre voturi în județ, peste media națională a partidului care a fost de 34%, următoarele forțe politice la nivel de Brașov fiind PSD, 19,35% și USR 19,25%. Veștea a punctat încă o dată că „sub nici o formă” nu se va face o alianță cu PSD.

PNL Făgăraş pe lista neagră a judeţului, 2 preşedinţi demişi într-o lună

Pe de altă parte, Veştea  n-a trecut cu vederea rezultatele organizaţiilor din judeţ care s-au plasat sub media judeţului, respectiv sub 37%. Pe lista neagră se află şi PNL Făgăraş care a obţinut doar 17,47% din voturile făgărăşenilor.

  • ,,Organizațiile din județ care au obținut sub 37% au fost penalizate.  În situația municipiilor și orașelor am nominalizat o conducere interminară. Voi fi președintele organizației municipale Brașov, până voi lua altă decizie. La Făgăraş preşedinte interimar este Mihai Veştea, secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării. Vom crea un birou politic interminar, din cauza pandemiei nu putem crea întâlniri pentru alegeri. Vom păstra listele pentru CL Făgăraş, am fost o echipă şi am lucrat în echipă. Şi pentru parlamentare vom ieși cu persoane serioase, care pot reprezenta PNL”, a declarat  Adrian Veștea.

Au fost validate mandatele de consilier local de la Făgăraş  în ordinea listelor, 5 la număr: Lucian Cupu, Magda Cenţiu, Dan Gavrilă, Iulian Lascu, Cerghizan Marius.  Nu au fost uitate nici  bâlbele dinaintea campaniei electorale legate de desemnarea candidatului pentru funcţia de primar şi deopotrivă temenelele pe care  organizaţia le-a făcut primarului timp de  4 ani, situaţie ce s-a lăsat tot cu demisia conducerii organizaţiei locale.

La PNL Victoria este conducere interimară

Şi PNL Victoria a obţinut la alegerile locale un rezultat  mai mic decât media judeţului, respectiv 29%. Gheorghe Cristian, preşedintele organizaţiei Victoria, şi-a dat demisia, ca preşedinte interimar fiind numită Cristina Bratu.  Şi aici au fost validate mandatele consilierilor locali în ordinea listei înscrise la alegerile locale, cu excepţia lui Gheorghe Cristian care a demisionat.

Fără PeNaLi în funcţii publice

Adrian Veştea a mai anunţat că  toți cei care sunt trimiși în judecată și nu au încă o sentință dată, nu vor mai  candida la o funcție publică, de viceprimari, vicepreședinți CJ sau funcții de președinți de comisii, iar cei care au deja sentințe de condamnare vor fi excluși definitiv din partid

  •  ,,Voi fi strict, iar persoanele care vor ajunge în legislativul consiliilor locale și CJ să îndeplinească criteriile de integritate și să nu aibă probleme din punct de vedere penal”, a mai spus  Adrian Veștea.

Adrian Veştea: ,,Mulţumesc cetăţenilor din Ţara Făgăraşului pentru votul acordat şi pentru că nu au crezut minciunile vehiculate de anumite persoane”

  • ,,Aş vrea să transmit un mesaj tuturor cetăţenilor din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului, mulţumindu-le pentru votul acordat la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, şi pentru faptul că nu au crezut minciunile vehiculate de anumite persoane. Voi lucra pentru Făgăraş şi Ţara Făgăraşului aşa cum am făcut-o şi până acum” a precizat preşedintele ales al CJ Braşov, liberalul Adrian Veştea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here