Cetăţenii din comuna Hârseni şi-au ales  un nou primar la scrutinul din 27 septembrie 2020. Daniel Dâmboiu, ADN, va conduce comuna în următorii patru ani, având în spate experienţa funcţiei de consilier local pe care a deţinut-o, în mandatul 2016-2020, în  legislativul de la Hârseni. Noul  edil şef  a  fost ales cu 472 de voturi, surclasându-l pe candidatul PSD, Mihai Olteanu, fostul primar, cu 79 de voturi.    Daniel Dâmboiu are 44 de ani şi locuieşte în satul Sebeş la numărul 135, este căsătorit şi are doi băieţi. Primarul ales spune că va schimba faţa satelor din comuna Hârseni cu experienţa pe care a acumulat-o în ultimii patru ani. În perioada 2016 – 2020 a iniţiat mai multe proiecte de hotărâre pentru dezvoltarea comunei printre care  se află renovarea  bazelor sportive, amenajarea de locuri de joacă pentru copii, dar a susţinut şi toate proiectele de dezvoltare propuse de fostul primar.

Proiecte rămase doar pe hârtie la Hârseni

În ultimii ani, în comuna Hârseni au fost demarate investiţiile pentru realizarea reţelelor de apă şi canalizare şi asfaltarea străzilor din comună. ,,Am susţinut aceste investiţii împreună cu întregul legislativ.   În 2018, am propus executivului modernizarea şi dotarea căminului cultural din satul Copăcel  pentru că în fiecare an, în luna februarie,  acolo se organizează balul însuraţilor. De la an la an  căminul se degrada şi am insistat să se execute lucrări de modernizare. Acest proiect  a fost  realizat, iar localnicii sunt foarte mulţumiţi. În 2019  am propus executivului modernizarea căminului din satul Mărgineni şi din bugetul local s-a alocat suma de 400.000 lei, însă fostul primar a transferat suma respectivă pentru altă investiţie, iar lucrarea nu s-a realizat. La căminul cultural din satul Hârseni nu s-a făcut nimic de ani de zile. Proprietarul terenului este Parohia Hârseni. Preotul Iulian Avram a găsit soluţia să rezolvăm această problemă şi a venit cu propunerea  să încheie un contract de comodat pe o perioadă de 40 de ani cu Primăria Hârseni pentru a se demararea lucrările de modernizare. Acest subiect s-a discutat şi rediscutat în şedinţele de consiliul local, dar fostul primar a invocat diverse motive şi nu s-a rezolvat această  situaţie” a explicat primarul ales al comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu, ADN.

,,Măsurătorile trebuie făcute în teren, nu din birou”

O altă promisiune făcută cetăţenilor din comună de noul primar se referă la fondul funciar.   ,,În mandatul de consilier local, consătenii din satul Sebeş m-au ales să fac parte din comisia de fond funciar şi în anul 2018 am lucrat alături de  topometriştii angajaţi de Primăria Hârseni. În următorul an, în 2019,  am cerut topometriştilor să facem măsurătorile pe teren, nu din birou.  Pentru că le-am făcut observaţie am fost exclus din comisie şi nu am mai fost chemat la măsurători. Degeaba le-am spus că măsurătorile trebuie  făcute  pe teren pentru că unele proprietăţi se decalau unul sau doi metri. Unii proprietari au fost obligaţi să-şi mute un rând de pomi fructiferi din livadă pentru că CF nu era identic cu situaţia din teren. Aceste probleme trebuie să dispară şi mă voi ocupa în mod special” a explicat primarul Daniel Dâmboiu.

 

Reporter: De ce aţi vrut să fiţi primar la Hârseni?

Daniel Dâmboiu: Nu am mai suportat cum sunt tărăgănate lucrările publice din comuna noastră. Pot spune, fără să greşesc, că în comuna Hârseni majoritatea lucrărilor s-au executat în campania electorală, iar cu aşa ceva eu nu sunt de acord. A trebuit să aşteptăm patru ani să se asfalteze străzile. Fostul primar spunea că nu a obţinut toate  autorizaţiile şi avizele şi lunar ne  promitea că în cel mai scurt timp  încep lucrările de asfaltare. Acest subiect a fost discutat de multe ori în CL, iar cetăţenii au văzut acest lucru şi de aceea au vrut o schimbare.

R.: Ce v-aţi propus pentru comuna Hârseni?

Daniel Dâmboiu: M-am gândit la multe proiecte şi o să vă spun câteva. Asfaltarea Văii Sebeşului este un proiect aprobat şi  finanţat de PNDL 2  şi urmează să se scoată la licitaţie. Un alt proiect aprobat şi finanţat pe  PNDL 2 este ,,Realizarea de podeţe şi rigole pentru satul Copăcel”. Voi demara lucrările de modernizare la  căminele culturale din satele Copăcel şi Hârseni.  Voi finaliza proiectului de apă-canal care este executat în proporţie de 50%.  În cătunul Măliniş vom realiza reţea de apă-canal şi vom asfalta străzile. Voi înfiinţa o societate comercială în subordinea CL Hârseni care se va ocupa de întreţinerea spaţiilor verzi, a cimitirelor, a căminelor culturale şi nu în ultimul rând  a reţelelor de apă- canal. Voi angaja un specialist în Primăria Hârseni care să acceseze fonduri europene să devenim o comună modernă.

Cinci partide în Legislativ

Legislativul de la Hârseni este format din reprezentanţii a 5 formaţiuni politice, cele mai multe mandate apartinând  ADN, formaţiunea din care face parte şi primarul Daniel Dmboiu.

  •  ADN: 4 consilieri locali:  Monta Lenuţa Mirela, Toacşă Florin, Lie Adina Elena, Tatomir Constantin
  •  PSD: 3 consilieri locali: Olteanu Mihai, Beleaua Ovidiu Ionuţ, Mesaroşiu Ioan
  •  PNL: 2 consiilieri locali:  Sin Ioan, Vesa Nicolae
  •  ProRomânia: un consilier local:  Pop Ovidiu
  •   USR: un consilier local: Pop George Laurenţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here