•  CN ,,Radu Negru” s-a închis pentru 14 zile fiind în scenariu roşu de funcţionare, la fel şi şcolile şi grădiniţele din Victoria şi Drăguş

  •   Drăguşul, cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19 din judeţ,  4,63 la 1000  de locuitori

  •   Centrele de bătrâni şi centrele de plasament, în izolare

  •   Pacienţii din Ţara Făgăraşului sunt trimişi la spitalele din Braşov

  •   Adrian Veştea: De ce oamenii nu se pot trata în spitalul din Făgăraş pentru care au contribuit toate comunităţile din Ţara Făgăraşului?

Ţara Făgăraşului a înregistrat în ultima vreme multe infectări cu COVID-19. Cel puţin aşa arată statisticile oficiale prezentate de DSP şi Prefectura Braşov.  Conform acestora  unele localităţi sunt plasate în zona roşie, incidenţa cumulată a cazurilor  în ultimele 14 zile fiind de peste 1,5 la 1000 de locuitori. Aşa cum anunţă prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii,  şi unele şcoli au fost trecute în scenariul roşu de funcţionare, cursurile efectuându-se exclusiv online. ,,Hotărârea a fost luată de către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în şedinţa din  7 octombrie 2020 şi presupune trecerea în scenariul roşu , cursuri exclusiv online, pentru toţi elevii şi profesorii din aceste unităţi şcolare. Sunt vizate 11 unităţi şcolare de pe raza localităţilor Drăguş, Prejmer şi Hălchiu a căror activitate ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi personalului se suspendă pentru 14 zile calendaristice, începând cu data de  8.10.2020. Măsura vizează un număr de 2.332 de elevi şi 137 de cadre didactice, didactice auxiliare şi nedidactice” este comunicatul prefectului. Cu toate acestea, sunt  localnici sceptici care spun că statisticile prezentate de autorităţi nu arată realitatea, ci vor să inducă panică în rândul populaţiei.

 

Pacienţii din Ţara Făgăraşului sunt trimişi la spitalele din Braşov

Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, a anunţat zonele cu incidenţă mare de infecţii cu COVID-19. ,,Situaţie dificilă pentru Ţara Făgăraşului în privinţa infectărilor cu COVID-19! Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că avem zone cu incidenţă mare de infecţii cu COVID la Cincu, Viştea, Drăguş, Mândra, Șinca Nouă, Victoria. De asemenea, Liceul Radu Negru a trecut la cursuri online timp de 14 zile din cauza aceloraşi probleme!  Primarul ales al oraşului Victoria este pozitiv, primarul municipiului Făgăraş este în izolare, iar riscul ca numărul infectărilor în zonă să crească este foarte mare!  Tuturor celor aflaţi în situaţia dificilă de mai sus, le doresc multă sănătate! Îi asigur pe locuitorii Ţării Făgăraşului că suntem alături de ei, că am creat condiţii ca spitalele din municipiul Braşov aflate în administrarea Consiliului Judeţean să preia pacienţi COVID şi non-COVID din această zonă, trimişi de Spitalul Municipal Făgăraş, lucru care, de altfel, s-a întâmplat de la începutul pandemiei. Am construit la Braşov un spital modular, l-am dotat cu aparatură şi echipamente moderne, am achiziţionat aparate de testare Real Time PCR pentru spitalele braşovene, am continuat investiţiile în unităţile sanitare din administrarea Consiliului Judeţean, am asigurat materialele şi substanţele dezinfectante necesare protecţiei personalului medical, am scris un proiect pe fonduri europene, tot pentru dotarea spitalelor braşovene cu cele de trebuinţă în această perioadă” a susţinut Veştea într-o postare pe reţelele de socializare.

Adrian Veştea: De ce oamenii nu se pot trata în spitalul din Făgăraş pentru care au contribuit toate comunităţile din Ţara Făgăraşului?

,,Primesc, însă, mesaje îngrijorătoare de la făgărăşeni care se întreabă cum s-a pregătit conducerea Spitalului Municipal Făgăraş, aflat în administrarea Primăriei acestui municipiu, să gestioneze eficient o asemenea situaţie? Ce s-a făcut cu sumele primite ca donaţii în perioada de început a pandemiei, sume anunţate de primarul municipiului şi de d-na preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului, ce s-a întâmplat cu contribuţiile primăriilor din zonă pentru acelaşi spital şi de ce astăzi, după şapte luni de la retragerea Spitalului Municipal din lista spitalelor-suport COVID, oamenii nu se pot trata în spitalul pentru care au contribuit toate comunităţile din Ţara Făgăraşului? La începutul pandemiei, autorităţile municipiului Făgăraş au refuzat net să dea dovadă de solidaritate şi să sprijine restul judeţului Braşov în lupta cu noul coronavirus, ba chiar au blamat şi acuzat pe nedrept administraţia judeţeană. Acum, restul judeţului este alături de Ţara Făgăraşului şi de făgărăşeni în lupta cu acelaşi adversar. Suntem pregătiţi să oferim întregul nostru suport celor bolnavi, pentru a se trata şi recupera, pentru a se întoarce sănătoşi la familiile lor! Rămânem aceiaşi oameni serioşi şi cu bun simţ, în slujba tututor locuitorilor judeţului nostrum” a explicat preşedintele CJ Braşov. Reamintim că primările din Ţara Făgăraşului au donat, în starea de urgenţă, sume importante de bani pentru a ajuta spitalul din Făgăraş în privinţa dotării. Şi Primăria Făgăraş a redirecţionat fondurile alocate pentru  evenimentele culturale spre spital. Numai că spitalul din Făgăraş n-a justificat modul în care a cheltuit  aceste fonduri. O lipsă totală de transparenţă în privinţa achiziţiilor publice şi a cheltuirii banilor publici.

 CN ,,Radu Negru”,  închis 14 zile

Colegiului Naţional „Radu Negru” Făgăraş  a trecut, începând cu data de 8 octombrie a.c.,  pentru 14 zile,  la scenariul roşu de funcţionare. Propunerea conducerii şcolii a fost  avizată favorabil de Direcţia de Sănătate Publică Braşov şi de Inspectoratul Școlar Judeţean în urma depistării a trei cazuri confirmate de COVID-19 în rândul elevilor şi a 38 de contacţi direcţi ai acestora, tot elevi. Toţi sunt în carantină la domiciliu. Cursurile se organizează exclusiv online la acest colegiu. Alte  11 unităţi şcolare de pe raza localităţilor Drăguş, Prejmer şi Hălchiu au fost incluse în scenariul roşu de funcţionare.

 

Localităţi cu peste 3 cazuri la mia de locuitori

Istituţia Prefectului Braşovului a  anunţat  localităţile din judeţul Braşov care au înregistrat o incidenţă a caurilor de infectare de peste 1,5 la mia de locuitori. Cea mai gravă situaţie o reprezintă localităţile Drăguş, Şinca Nouă, Cincu, Viştea şi Mândra, care au înregistrat o incidenţă a cazurilor de infectare de peste peste 2 la o mie de locuitori. În judeţ sunt 7 centre locale de testare COVID-19.

1 Drăguş 4.63

2 Hălchiu 3.22

3 Prejmer 3.22

4 Șinca Nouă 2.51

5 Cincu 2.47

6 Ghimbav 2.27

7 Viştea 2.23

8 Cristian 2.09

9 Mândra 2.00

10 Vama Buzăului 1.93

11 Hărman 1.90

12 Tărlungeni 1.86

13 Zărneşti 1.78

14 Bod 1.72

15 Predeal 1.64

16 Braşov 1.63

17 Victoria 1.57

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here