•   Ajutor pentru familia Grecu din Arpaşu de Sus

  •    Persoanele care vor să ajute această familie pot dona bani în contul RO90RNCB0060017997680001 pe numele Nicolae Grecu

Acţiunea sătenilor din Arpaşu de Sus şi a conducerii Primăriei Arpaş a demonstrat că mai există  compasiune şi solidaritate în satul făgărăşean.  Toţi au pus mână de la mână să-şi ajute consătenii a căror casă a fost distrusă de incendiul   izbucnit în noaptea de  15/16 octombrie a.c., în jurul 1.30. Focul a distrus în întregime acoperişul casei familiei Nicolae şi Mariana Grecu şi toată munca de o viaţă a acesteia   s-a făcut scrum.  Pompierii şi voluntarii de la SVSU  Arpaşu de Sus s-au luptat 5 ore pentru a lichida flăcările.   Au ars acoperişul casei şi al unei anexe unde se afla centrala termică, acoperişul unui grajd, dar şi  bunuri electrice, electrocasnice şi mobilier.  ,,Mulţumesc lui Dumnezeu că suntem în viaţă. În noaptea incendiului dormeam, însă   gălăgia m-a trezit. Când am ieşit în curte focul ardea cu putere, flacăra era de câţiva metri. Mi-am trezit soţia, copiii şi nepoţii şi am ieşit în curte. Am reuşit să salvăm cele două autoturisme din garaj, actele şi câteva lucruri. Priveam   flăcările puternice şi nu puteam face nimic. Până să ajungă pompierii am încercat să stingem focul, dar nu am reuşit. Flăcările s-au extins foarte repede” a spus Nicolae Grecu.

Primăria  oferă lemn pentru acoperiş

Casa şi bunurile familiei Grecu nu erau asigurate, prin urmare nu vor fi despăgubiţi.  Familia Grecu  a solicitat un ajutor de urgenţă de la Primăria comunei Arpaşu de Jos. ,,În regim de urgenţă am aprobat 30 de mc de lemn de brad pentru acoperişul casei. Ocolul Silvic Arpaş se va ocupa de marcarea brazilor urmând ca lemnul să ajungă la  familia Grecu” a spus Constantin Văcariu, primarul comunei Arpaşu de Jos.

Sătenii au donat 17.100  lei pentru familia Grecu

Un grup de arpăşeni cu suflet s-au organizat pentru a colecta bani din sat care să fie donaţi soţilor Grecu. Oamenii  au  bătut din poartă în poartă prin satul Arpaşul de Sus şi au strâns pentru această familie suma de 17.100 lei. ,,Comunitatea ne-a ajutat foarte mult, cu bani, haine şi alimente. Am fost surprins când la poarta noastră au ajuns oamenii pe care nu i-am văzut în viaţa mea şi ne-au donat bunuri şi bani. Fără ajutorul consătenilor nu ştiu ce ne făceam. Prin intermediul ziarului vreau să le mulţumesc tuturor pentru că au fost alături de noi” a mai spus Nicolae Grecu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here