Organizația PSD Brașov s-a confruntat noaptea trecută cu o serie de incidente, unele dintre acestea petrecându-se în Municipiul Făgăraș. Trei din cele patru corturi PSD din municipiul Făgăraș au fost vandalizate noaptea trecută. Mai exact, este vorba de corturile situate în intersecția Nicolae Bălcescu cu B-dul Unirii, în fața magazinelor Telekom și Vodafone și în sensul giratoriu din municipiul Făgăraș.

  • ,,Un prim aspect pe care vreau să îl menționez este faptul că în zona sensului giratoriu sunt amplasate și cortul aparținând USR și un material electoral al celor de la Pro România, materiale electorale care nu au fost vandalizate sau distruse, ceea ce mă determină să consider această acțiune ca fiind una revanșardă, cu țintă clară, organizația PSD. Consider că această campanie electorală, care se desfășoară după aceleași reguli trebuie să poarte semnele decenței și indemn persoanele care sunt tentate a recurge la aceste gesturi să se gândească și la consecințele ce pot fi angajate pentru astfel de acțiuni necugetate. Pentru rezolvarea situației, care este atributul autorităților publice am înaintat un denunț către Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând ca, pe baza probelor ce vor fi administrate, persoanele ce se fac vinovate să fie trase la răspundere penală și supuse rigorilor legii. Reamintesc încă o dată  faptul că opțiunea politică se exprimă în mod pașnic, prin vot, nu prin acte de violență!” a declarat av. Marius Toanchină, candidat PSD la Senat.
  • ,,Competiția electorală, ca orice competinție, trebuie să înglobeze în sine noțiunile de corectitudine, respect, norme prestabilite și ceea ce a devenit apanajul competițiilor sportive, fair-play-ul. Nici nu a debutat bine competiția electorală, iar în Municipiul Făgăraș am avut neplăcuta surpriză de a ne confrunta cu vandalizarea corturilor cu afișele electorale ale PSD, singurele supuse acestor acțiuni. Acțiunile de distrugere la care au fost supuse corturile electorale ale PSD denotă faptul că unii oameni nu înțeleg și nici nu pot respecta opțiunile electorale sau afinitățile semenilor lor. Se pare că ura și dezbinarea propagate pe criterii de culoare politică, de opțiune politică și legitimate la nivel oficial, se reflectă și în atitudinea unora dintre cetățeni, care, din motive și resorturi doar de ei cunoscute și înțelese, se dedau la acțiuni de vandalism. Dincolo de caracterul lor electoral, se pare că, societatea nu se poate pune la adăpost, în niciun aspect al vieții sociale de asemenea reacții care nu fac cinste unei societăți mature, maturizate și mai ales civilizate” Birou politic PSD Braşov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here