Un alt caz ajuns la Spitalul Municipal Făgăraş explică starea dezastruoasă în care se află sistemul medical local.  O mare lipsă de  specialişti şi a maşinilor de Ambulanţă. Un bărbat din Făgăraş a suferit un accident casnic sâmbătă, 31 octombrie a.c., şi a fost transportat de urgenţă la spital în urma unui apel la numărul de urgenţă 112 dat de familie. Hemoragia era abundentă după ce s-a tăiat la mână cu un aparat casnic, punându-i viaţa în pericol. Personalul medical  de la spital i-a acordat primul ajutor şi atât. Apoi  i-a sugerat transportul la un spital din Braşov. Şocul a fost mare pentru localnic când maşinile Ambulanţei erau ocupate, se aflau pe teren la alte solicitări.

  •  ,,Mi-au spus că ambulanţa este pe teren şi trebuie să aştept sosirea acesteia pentru a putea ajunge la Braşov. Nu aveam cum să aştept, ştiind că maşinile Ambulanţei au un traseu foarte lung, prin toată Ţara Făgăaşului. Timpul era foarte preţios, puteam să-mi pierd mâna. Aveam doar varianta unei maşini particulare.  Ştiind de înfiinţarea unei Ambulanţe private la Făgăraş am apelat la personalul de acolo. Am plătit şi aşa am ajuns la Braşov.  Nu mai contau banii sau faptul că eu cotizez la CAS de zeci de ani, ci sănătatea” a explicat bărbatul care ne-a rugat să nu-i publicăm numele.

Operat la spitalul din Braşov

Victima a ajuns la Spitalul Judeţean Braşov unde  a fost supus investigaţiilor după care a fost operat de urgenţă. ,,Aveam tăiate 4 tendoane şi un nerv. Acest medic tânăr mi-a salvat mâna. Sunt în spital, iar dacă totul evoluează bine mă vor externa în curând. La spitalul din Făgăraş au făcut ce au putut, nu reproşez la nimeni nimic, mă bucur însă că am ajuns pe mâini bune” a mai declarat făgărăşeanul.

Cazuri transferate la alte spitale

Majoritatea cazurilor care ajung la spitalul din Făgăraş sunt transferate la Braşov. Asta în condiţiile în care reprezentanţii unităţii spitaliceşti au doar cuvinte de laudă pentru personalul medical, pentru dotare şi pentru serviciile medicale. Redacţia Monitorul de Făgăraş solicită public conducerii spitalului organizarea unei conferinţe de presă, cu respectarea restricţiilor privind pandemia, în care să răspundă la întrebările jurnaliştilor preluate de la pacienţii din Ţara Făgăraşului. (L.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here