Mass media americane l-au anunţat drept câştigător al alegerilor din 3 noiembrie pe Joe Biden, cu 273 de mari electori, graţie succesului înregistrat în statul-cheie Pennsylvania.   Joe Biden a câștigat statul Pennsylvania cu o diferență de aproximativ 30.000 de voturi față de Donald Trump.

  • America, sunt onorat că m-ați ales să conduc țara noastră minunată. Munca ce ne așteaptă va fi grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii – chiar dacă m-ați votat sau nu. Voi păstra credința pe care v-ați pus-o în mine”, a scris Biden pe Twitter.

Joe Biden este licenţiat în Drept, a fost senator timp de 36 de ani, din 1973 până în 2009, fiind ales pentru şapte mandate. A făcut echipă cu Barack Obama în alegerile în care acesta din urmă l-a învins pe republicanul John McCain în 2008 şi a devenit, astfel, vicepreşedinte al Statelor Unite.

Kamala Harris, va fi  prima femeie aleasă vicepreşedinte al SUA. Conform AFP,  după anunţul victoriei lui Joe Biden la scrutinul prezidenţial, aceasta a făcut prim declaraţie.

  •  “Acest scrutin înseamnă mult mai mult decât Joe Biden sau decât mine. Are legătură cu sufletul Americii şi cu disponibilitatea noastră de a lupta pentru el. Avem mult de lucru. Haideţi să începem”, a scris ea pe Twitter.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here